- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elena Mateescu, directorul ANM, anunță de când se încălzește vremea. Iată unde vor fi și 15 grade Celsius

29 Jan, 19:04 • Bumbeneci Diana
După zile întregi în care a fost resimțit gerul, urmează temperaturi de primăvară. Elena Mateescu, directorul ANM, anunță de când se încălzește vremea.
Elena Mateescu, directorul ANM, anunță de când se încălzește vremea. Iată unde vor fi și 15 grade Celsius

Vremea se schimbă radical în România! Urmează zile cu temperaturi de primăvară. Directorul ANM, Elena Mateescu, a prezentat prognoza meteo pentru începutul lunii februarie.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu, anunțul momentului privind prelungirea plafonării prețului la alimentele de bază. „Românii trebuie să aibă parte de stabilitate”

”Vorbim, cel puțin pentru debutul lunii februarie, de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, chiar maxime de 15-16°C.

Dacă de 1 februarie valorile de temperaturi vor atinge în partea de sud, sud-est și est a României 11-12 grade Celsius, același ecart și în zilele următoare, duminică vorbim deja de valori de 14-15 grade, iar săptămâna următoare, luni, așa cum arată informațiile la acest moment, 15-16 grade în sudul extrem, inclusiv în Capitală, o maximă de 14-15 grade.

Elena Mateescu, directorul ANM
Elena Mateescu, directorul ANM

Până atunci însă, vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața, o nouă noapte foarte rece, cu valori de temperaturi în depresiuni în jurul la -20 posibil -21 de grade, așa cum am avut și în această dimineață la Întorsura Buzăului, fiind cele mai coborâte valori de până în prezent din această iarnă.

Mâine, de asemenea, o zi foarte rece, maxime între -2 până la 7 grade, dar minimele în continuare, în noaptea de marți spre miercuri, spre -20 de grade în depresiuni. Ultima zi a lunii ianuarie va fi cu valori de temperaturi în creștere ușoară.

Deja vorbim de maxime între -1 până la 12 grade și minime între -8 până la 0 grade, cel mult -15 grade în zonele depresionare din Carpații Orientali”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Poți citi și: O nouă ședință istorică la Guvern! Încep discuțiile oficiale privind alegerile anului 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult