- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă ședință istorică la Guvern! Încep discuțiile oficiale privind alegerile anului 2024

29 Jan, 16:10 • Bumbeneci Diana
Ședința Coaliției de astăzi se anunță una cu scântei și cel mai probabil decisivă. Se discută modul în care se vor organiza alegerile în România.
O nouă ședință istorică la Guvern! Încep discuțiile oficiale privind alegerile anului 2024

Liderii coaliției se întâlnesc pentru prima dată față în față după ultimele atacuri și scandaluri ce au zguduit scena politică din România. La ora 16.00 mai marii din PNL și PSD se întâlnesc pentru a negocia din nou calendarul alegerilor și comasarea lor – un subiect de mare anvergură în ultimele zile.

Ședință crucială la Guvern

Conform știripersurse.ro, de ambele părți sunt susținători ai comasării alegerilor europarlamentare cu locale, însă sunt și contestatari ai acestui scenariu de pe scena politică. În acest sens, ședința planificată în Guvern astăzi se anunță una cu scântei și cel mai probabil cu decizii finale.

În scenariul comasării localelor cu europarlamentarele, alegerile ar urma să aibă loc pe data de 9 iunie. Asta ar însemna o decalare a alegerilor locale, care ar fi trebuit să aibă loc în luna septembrie.

Calculele făcute în interiorul coaliției arată că aproximativ 80% dintre actualii primari și președinți de Consilii Județene își vor reînnoi mandatele, ceea ce nu va genera un haos administrativ total, până când noii aleși își vor prelua mandatele.

Ședința de guvern
Ședința de guvern

Alinața Dreptei Unite și AUR se opun comasării

O altă miză importantă este un joc politic pe termen lung. Liberalii au mari dificultăți în a depăși AUR, iar interesul comun al PSD și PNL este să se reconfirme drept principalele partide ale României.

De partea cealaltă, Opoziția transmite că este o „ticăloșie” coamsarea alegerilor și în cazul în care decideții vor alege această cale, ea va fi atacată la CCR.

”Vom ataca prin orice mijloc legal la dispoziţia noastră o astfel de decizie, este o decizie care scoate România din rândul ţărilor civilizate”, a spus Cătălin Drulă, precizând că această decizie îl pune pe premierul Ciolacu în ”barca lui Lukaşenko”.

Poți citi: Meteo 25-31 ianuarie 2024. ANM anunță surprize neplăcute în ultimele zile ale lunii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult