- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elevii cu media 10 primesc bani de la Guvern. Iată cine primește până la 5.000 de lei

19 Oct, 23:51 • Bumbeneci Diana
Guvernul a luat o nouă decizie pentru elevi. Cei care au obținut media 10 la Evaluarea de clasa a VIII-a și cei care au reușit să ia Bacalaureatul cu media 10 primesc un stimulent financiar.
Elevii cu media 10 primesc bani de la Guvern. Iată cine primește până la 5.000 de lei

Media 10 este premiată. Elevii care au reușit să obțină media 10 la evaluarea naţională de clasa a VIII-a vor primi un stimulent financiar. Este vorba de suma de 2.000 de lei. De partea cealaltă, absolvenţii de liceu cu media 10 la Bacalaureat vor beneficia de un stimulent de 5.000 de lei, în baza unei hotărâri adoptate de guvern.

Guvernul premiază elevii cu media 10

Despre noua propunere a Guvernului a vorbit Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului condus de Nicolae Ciucă. În acest proiect sunt incluși 237 de absolvenţi ai clasei a VIII-a şi, respectiv, 239 absolvenţi de liceu.

Te-ar mai putea interesa: Pașii pe care Banca Centrală Europeană trebuie să îi facă pentru a contracara inflația. Oficial BCE: „majorarea dobânzilor este absolut necesară”

Elevii cu media 10 primesc bani de la Guvern. Iată cine primește până la 5.000 de lei
Elevii cu media 10 primesc bani de la Guvern. Iată cine primește până la 5.000 de lei

La propunerea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, chiar în timpul şedinţei de guvern, varianta iniţială propusă de Ministerul Educaţiei a fost majorată. Astfel, s-a dublat de la 1.000 la 2.000 de lei valoarea acestui stimulent financiar pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională din clasa a VIII-a, sesiunea 2022, şi de la 3.000 la 5.000 de lei a fost mărirea acestui stimulent pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat. Este vorba despre 237 de absolvenţi ai clasei a VIII-a şi, respectiv, 239 absolvenţi de liceu”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Hotărârea de guvern vizează acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2022, şi la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

Mai poți citi: BNR, noi vești proaste pentru români! Economia va încetini puternic și adio creșteri salariale! Cât mai e până la recesiune?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult