- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Emil Boc a semnat contractul pentru primul tronson al Centurii metropolitane a Clujului. Când vor fi finalizate lucrările

08 Aug, 20:32 • Constantin Cristina
Emil Boc a anunțat că a semnat contractul pentru primul tronson al Centurii metropolitane a Clujului, în valoarea de 22,4 milioane de lei. Iată când vor începe lucrările.
Emil Boc a semnat contractul pentru primul tronson al Centurii metropolitane a Clujului. Când vor fi finalizate lucrările

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că a semnat, marți, contractul pentru primul tronson al Centurii metropolitane a Clujului, în valoare de 22,4 milioane de lei, a informat economedia.ro.

Citește și: Se confirmă inaugurarea primului tronson din A0. Când ar putea fi gata lotul de 19 km

Emil Boc a semnat contractul pentru primul tronson al Centurii metropolitane a Clujului. Când vor fi finalizate lucrările

„Am semnat astăzi, 8 august, în Sala de sticlă a primăriei, contractul de proiectare şi execuţie privind realizarea tronsonului I al centurii metropolitane a municipiului – tronsonul între Cluj şi Floreşti – în valoare de 22,4 milioane euro cu TVA. Este vorba despre tronsonul care are ca menire principală asigurarea conectivităţii pentru Spitalul Regional de Urgenţă”, a scris Elim Boc într-un mesaj pe contul său de Facebook.

Emil Boc a explicat că lucrările se vor extinde la 6 benzi de circulație zona DN1 Cluj-Florești până la Spitalul Regional de Urgență. Pe sens va fi câte o bandă pe sens dedicată transportului în comun, salvărilor, poliției, pompierilor.

Emil Boc
Emil Boc

„De asemenea, se vor amenaja piste de biciclete pentru încurajarea utilizării mijloacelor de comun alternative la maşină – fiind create astfel culoare de mobilitate alternativă, parte integrantă a viziunii pe termen lung pentru Cluj-Napoca şi zona metropolitană. Totodată, va fi amenajat pasaj pietonal subteran în zona hipermarketului Metro, iar pentru facilitarea accesului la Spitalul Regional de Urgenţă vom avea un pasaj rutier suprateran”, a mai transmis primarul.

Acesta explică faptul că, pe întregul tronson modernizat, s-a prevăzut sistem de iluminat cu telegestiune şi sistem de canalizare pluvială.

„Odată încheiat contractul se va constitui garanţia de bună execuţie şi se dă ordinul de începere a lucrărilor. Durată de execuţie este de 20 luni, din care 6 luni proiectare şi 14 luni execuţie”, a mai explicat Emil Boc.

Proiectul privind „Drum TransRegio Feleac TR 35- Etapa I Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de Legătură – Faza I – Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de legătură Tronson 1 – Drum B4.1- Modernizare DN1 de la km la 481+500 km 483+655” va fi realizat de câştigătorul licitaţiei, Asocierea S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L. – S.C. ELECTROGRUP S.A.

Mai mult, tronsonul II al centurii metropolitane, în valoare de 838 milioane de euro, are ca termen de depunere a ofertelor 25 septembrie 2023.

Alte articole: A fost deschisă licitația pentru modernizarea tronsonului de cale ferată în zona Caransebeş. Valoarea contractului se ridică la suma uriașă de 1.33 miliarde de lei