- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Enel a semnat cu grecii și pleacă oficial din România. Ce se va întâmpla cu facturile românilor, din 2023

15 Dec, 11:40 • Bumbeneci Diana
Enel a semnat cu Grecia și va pleca definitiv din România. Compania din România este evaluată la 1,8 miliarde de euro.
Enel a semnat cu grecii și pleacă oficial din România. Ce se va întâmpla cu facturile românilor, din 2023

Anul 2023 vine cu schimbări majore în industria energetică din România, după ce grupul italian Enel a semnat cu cea mai mare companie de electricitate a Greciei un acord exclusiv pentru a vinde afacerea din țara noastră. În timpul discuțiilor, programate să fie derulate până la sfârșitul lunii ianuarie, PPC (Compania Publică de Electricitate a Greciei) va efectua un audit financiar al activelor.

Enel pleacă definitiv din România

Grecii au în plan să achiziționeze 70% din filiala grupului italian Enel în România, într-o tranzacție care evaluează întreaga companie Enel România la 1,8 miliarde euro. Întreaga companie Enel România, gata de mai bine de o lună de vânzare, este evaluată la 1,8 miliarde euro-1,9 miliarde euro. Conform instituției, alături de greci, concurează și fondurile de investiții Brookfield Asset Management și Amber Infrastructure Group, scrie profit.ro

Ai mai putea citi și: Creșteri între 34% și 45% pentru o categorie de pensionari! Budăi: „Astfel, în 2023, 2,3 milioane de pensionari vor avea creșteri ale veniturilor”

Enel își ia rămas bun de la România din 2023!

După ce a umflat facturile românilor prin estimări uriașe ale indicelui de consum, în special la gaze Enel a confirmat, încă de acum trei săptămâni, că își vinde activele și va pleca din România. până la finele lui 2023.

Am decis să ieşim din România pentru ca am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obţinem o creştere suplimentară în viitor. Am “saturat” spaţiul pentru investiţii în reţele şi am ajuns – mai mult sau mai puţin – într-o poziţie pe segmentul de clienţi şi de producţie care nu mai oferă multe posibilităţi de creştere”, a declarat, marţi, Francesco Starace, CEO al Enel, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai explicat că motivul ieșirii din România nu este cadrul legal, ci faptul că este un moment bun pentru a valorifica activele din România:

„S-ar putea spune că este mai degrabă o recunoaştere a faptului că am făcut o treabă bună, că România are o bază bună, iar o vânzare monetizează, într-un mod bun, valoarea pe care am creat-o. Este o judecată pozitivă a României, o recunoaştere a muncii bune făcute acolo”, a încheiat oficial.

Ai mai putea citi și: Angajații din educație continuă protestele în mai multe județe ale țării

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult