- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Energia verde, singura modalitate prin care românii pot avea facturi mai mici. Sebastian Burduja: „Ne permitem să exportăm și pentru statele vecine”

29 Apr, 19:28 • Fundeanu Madalina
Sebastian Burduja anunță soluția ca românii să primească facturi mai mici la curent. Folosind energia verde, prețurile vor scădea considerabil.
Energia verde, singura modalitate prin care românii pot avea facturi mai mici. Sebastian Burduja: „Ne permitem să exportăm și pentru statele vecine

Energia verde este soluția prin care românii pot avea facturi tot mai mici la curent. În ultima vreme au existat ieftiniri semnificative, iar acest lucru se întâmplă datorită producției mari de energie regenerabilă. 70% din producție se datorează energiei eoliene și fotovoltaice, exact resursele verzi prin care România își produce curentul, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Energia verde, soluția pentru facturi mai mici la curent

România are în momentul de față peste 120.000 de prosumatori care produc energie asemenea a două reactoare de la Cernavodă, iar numărul lor este în continuă creștere. Producția uriașă privind energia verde va putea fi sesizată în viitor și în facturile românilor.

„O producție mai mare de energie scade prețurile la facturi pentru români. Ne permitem să exportăm energie și pentru statele vecine. Acest lucru înseamnă afirmarea României ca lider în regiune”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Ai mai putea fi interesat și de: Daniel Balaci, directorul Transelectrica, anunță marile proiecte privind sistemul energetic. „Investim, reparăm, avem foarte multe proiecte în desfășurare”

energia verde
energia verde

Hub-ul energetic mai are foarte puțin până va deveni realitate, iar acest lucru se va produce odată cu investițiile masive care se fac și în compania de stat.

Pe râul Olt, pe lacul de acumulare, Hidroelectrica are în plan sî construiască în viitorul apropiat un parc fotovoltaic plutitor de 10 megawați. Companiile private din energie sunt de părere că investițiile trebuie să meargă mai departe de proiectele de producție.

„La un sistem care are zeci de mii de megawați adăugăm 12.000 de megawați în cinci ani înseamnă că avem nevoie de o altă rețea de distribuție de energie electrică. Dacă nu investim astăzi în timp util, ajungem într-un blocaj”, precizează Volker Raffel, CEO E.ON România.

România are resursele necesare pentru a egala Spania privind energia verde

România deține resursele și capacitatea necesare pentru a face o tranziție imediată către energie regenerabilă și pentru a deveni o țară complet verde cât mai curând. În următorii 5 ani, este de așteptat ca România să rivalizeze sau chiar să depășească Spania sau Portugalia în ceea ce privește energia verde, conform informațiilor furnizate de Kilowat, unul dintre principalii furnizori de sisteme fotovoltaice din țară.

Vezi mai multe știri despre: Comisia Europeană a avizat ajutorul de stat pentru TAROM. Compania aeriană primește 80 de milioane euro