- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Epoca mașinilor ruginite se apropie de sfârșit. Ministerul Afacerilor Interne investește peste 100 de milioane de euro în autoturisme

20 Jan, 12:09 • Polojan Tudor
Un contract de 548 de milioane de lei, echivalentul a 110 milioane de euro, este scos la licitație de către Direcția Asigurare Logistică Integrată, parte a Ministerului de Interne. Contractul are ac scop achiziționarea, în doi ani, a mii de mașini destinate instituțiilor din cadrul MAI.
Epoca mașinilor ruginite se apropie de sfârșit. Ministerul Afacerilor Interne investește peste 100 de milioane de euro în autoturisme

Contract de milioane de euro scos la licitație de către Ministerul de Interne, scrie economedia.ro. Se vor licita 17 loturi, fiecare pentru un anumit tip de autoturism. După cum urmează:

„1. autoturism 4×2 benzină neinscripționat
2. autoturism 4×4 benzină neinscripționat
3. autoturism 4×4 motorină neinscripționat
4.autoturism 8+1 locuri, tip 1
5. autoturism 8+1 locuri, tip 2
6. microbuz 16+1 locuri, tip 2
7. autoutilitară N1, 2 locuri
8. autobuz minim 48+1+1 locuri (autocar), tip 1
9. autoutilitară N2, tip 2
10. autoutilitară N3
11. autoturism benzină 4+1 locuri neinscripționat
12. autoturism de reprezentare 4×4
13. autoturism de teren 4×4
14. autoutilitară 3,5 t, carosată – box izolat, cu paravânt și oblon ridicător (lift) – 1 tonă
15. autoutilitară frigorifică N1
16. autoutilitară N1 cu dotări speciale (transport câini) inscripționată
17. mașini pentru transport reținuți, 8+1 locuri”, se arată în documentul licitației.

Citește și: Dosarul cu prejudiciu de 5 milioane de euro ia drumul prescripției. „Este cineva care dorește continuarea procesului?”

MAI contract de licitație pentru mașini noi/ sursa foto: libertatea.ro
MAI contract de licitație pentru mașini noi/ sursa foto: libertatea.ro

Cine va beneficia de mașini?

Printre instituțiile care vor beneficia în urma acestui contract se numără: Poliția de Frontieră, Inspectoratul General al Poliției Române dar și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Nu au fost uitate: Direcția Generală de Protecție Internă, Inspectoratul General pentru Imigrări, Inspectoratul General de Aviație al MAI, Jandarmeria Română, Ministerul Administrației și Internelor – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Ministerul Afacerilor Interne- Direcția Generala Anticorupție.

Noile mașini vor fi noi și dotate cu anvelope. În caietul de sarcini se găsesc cerințele specifice pentru orice tip de autoturism în parte. Începând cu 27 februarie se deschid ofertele, departajarea făcându-se dupa anumite criterii cum ar fi prețul și perioada de garanție acordată.

„Situaţia actuală a înzestrării cu mijloace tehnice a structurilor Ministerului Afacerilor Interne este grevată de o serie de neajunsuri generate de deficitele înregistrate la mai multe categorii de autovehicule. Având în vedere faptul că mijloacele de mobilitate terestră aflate în dotare sunt supuse permanent unei intense uzuri fizice şi morale, măsurile practicate privind realizarea înzestrării, au asigurat parţial necesarul de mijloace al unităţilor, deficitele înregistrate perpetuându-se de la un an la altul”, arată MAI în documentul de achiziție.

Polița de asigurare R.C.A. trebuie pusă la dispoziția beneficiarului de către furnizor, fără costuri suplimentare, la fel și autorizația și numerele provizorii de circulație. Valabilitatea documentelor trebuie să fie de minimum 25 de zile de la data livrării mașinilor.

Mai citește și: Orașul din România în care analizele se trimit cu drona în 2023. Municipalitatea nu se oprește doar aici, vrea să digitalizeze tot

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult