- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Stația de metrou „Tudor Arghezi” s-a deschis, oficial, astăzi! Daniel Băluță: „A apărut un număr impresionant de investitori.”

15 Nov, 12:16 • Oprea Alina
S-a deschis stația de metrou „Tudor Arghezi”! Aceasta este prima stație construită de o primărie de sector și are, în perimetrul său, parcare park&ride pentru a oferi facilitate de deplasare clor care locuiesc în localitățile vecine Capitalei!
Stația de metrou „Tudor Arghezi” s-a deschis, oficial, astăzi! Daniel Băluță: „A apărut un număr impresionant de investitori.”

O stație de metrou care era foarte așteptată, s-a deschis astăzi, oficial! Este vorba de stația de metrou Tudor Arghezi, care a fost construită și deschisă de către o primărie de sector.

Aceasta se află pe magistrala M2 Pipera – Berceni și s-a deschis în decursul dimineții de miercuri, 15 noiembrie 2023, ora 11.30. Între stațiile de metrou Berceni și Tudor Arghezi, se va circula în sistem pendulă, pe o singură linie și va veni în stație la interval de 8 minute. Mai mult decât atât, stația beneficiază și de o parcare park&ride, aceasta dispunând de aproximativ 350 de locuri. Astfel, este un lucru facil pentru cei care locuiesc în zonele Popești-Leordeni, Berceni sau alte localități aflate în apropiere, putâd să își lase mașina și să vină în centrul Bucureștiului cu metroul, potrivit hotnews.ro.

Ai putea fi interesat și de: Stația de metrou Tudor Arghezi devine operațională în această săptămână! Circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între Tudor Arghezi și Berceni

Stație de metrou construită de o primărie de sector!

Este prima stație care a fost construită de o primărie de sector. Lucrările acesteia au fost finalizae încă de anul trecut, din decembrie, însă au fost efectuate toate studiile care erau necesare pentru deschiderea acesteia. Mai mult decât atât, parcarea ride&park este un factor foarte facil care ajută locuitorii localităților din jur să se poată deplasa mult mai ușor.

„În relația absolut deosebită pe care o avem cu Metrorex, marcăm un alt moment important și anume acela că în următoarele săptămâni vom ridica în sica, tot într-un proiect de parteneriat, tot împreună cu Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 și, bineînțeles, sub conducerea Metrorex, proiectul magistrale M4 de metrou, Gara de Nord-Gara Progresul.

Stația de metrou „Tudor Arghezi” s-a deschis!
Stația de metrou „Tudor Arghezi” s-a deschis!

Aceste parteneriate nu fac altceva decât să dezvolte acest oraș, nu fac altceva decât să reducă din timpii pe care oamenii zilnic îi petrec în drumul către servicii, nu fac altceva decât să reducă poluarea și, dacă vreți, nu în ultimul rând, să reprezinte pol de dezvoltare pentru zonele în care astfel de investiții de infrastructură se întâmplă.

Dovadă vie este sudul Bucureștiului și tot ceea ce înseamnă această regiune din Ilfov. Spun lucrul acesta pentru că au apărut, a apărut un număr impresionant de investitori, se dezvoltă facilități economice și nu numai a seturi rezidențiale, așa cum am fost obișnuiți până acum.” a comunicat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, potrivi Antena3.

Ai putea fi interesat și de: Al doilea „Mare Vierme Alb”, utilajul care va săpa Magistrala 6 a metroului, între 1 Mai şi Tokio (Băneasa), a sosit în Portul Constanţa-Agigea