- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Stația de metrou Tudor Arghezi devine operațională în această săptămână! Circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între Tudor Arghezi și Berceni

14 Nov, 16:59 • Fundeanu Madalina
Stația de metrou Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni va deveni operațională începând de miercuri. Circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între Tudor Arghezi și Berceni, urmând ca, ulterior, preluarea fluxului de călători să se facă până la Pipera.
Stația de metrou Tudor Arghezi devine operațională în această săptămână! Circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între Tudor Arghezi și Berceni

De miercuri, stația de metrou Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni, construită de la zero de comunitatea Sectorului 4, va deveni operațională, informează un comunicat de presă. Circulația trenurilor de metrou se va face, inițial, între Tudor Arghezi și Berceni, potrivit Antena 3 CNN.

Stația de metrou Tudor Arghezi devine operațională începând de miercuri!

Primăria Sectorului 4 anunță că, potrivit graficului aprobat de Metrorex, circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni, urmând ca, ulterior, după finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, preluarea fluxului de călători să se facă „în lung”, de la stația Tudor Arghezi până la stația Pipera.

Intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi, într-o primă fază, de opt minute, pentru ca apoi, acest interval să fie redus la patru minute.

Odată cu darea în folosință a acestui obiectiv de investiții, va fi deschisă publicului și parcarea de tip park&ride, cu o capacitate de peste 350 de locuri, ce deservește noua stație de metrou.

Citește și: Proprietarii de apartamente vor avea reducere 50% la impozitul pe locuință în acest oraș din România. Se va întâmpla în 2024

metrou Tudor Arghezi metrou Tudor Arghezi

Parcările de la marginea orașului, soluția pentru fluidizarea traficului

Parcările de la marginea orașului, de tip park&ride, sunt necesare pentru fluidizarea traficului din Bucureşti, iar una dintre acestea se pregătește să-și deschidă porțile pentru șoferi.

După ce pasajul de traversare peste centură a fost dat în folosinţă, de mâine, se vor deschide şi porţile celei mai noi parcări de tip park&ride, de care se vor folosi mai ales locuitorii din comuna Berceni.

Parcarea dispune de peste trei sute de locuri şi a fost construită într-un timp record. Astfel de proiecte, reuşesc să atragă, în fiecare zi, sute de bucureşteni care aleg transportul în comun, în detrimentul autoturismului propriu.

„Această parcare este foarte importantă, pentru că a fost concepută să deservească staţia de metrou Tudor Arghezi.

Este de tip park&ride și are 306 locuri de parcare, din care 10 sunt pentru persoane cu dizabilităţi, iar patru cu încărcare pentru maşini electrice. De asemenea, la exterior mai sunt încă 38 de locuri de parcare.

Parcarea a fost construită în aproximativ un an şi trei luni”, spune Ionuț Sava, manager de proiect.

Parcarea ce deserveşte staţia de metrou Tudor Arghezi va deveni un avantaj real pentru cei care locuiesc în localităţile de lângă Capitală, scrie sursa citată.

Vezi și: Cetățenii din Sectorul 3 au ajuns la limita răbdării! Se aşteaptă o soluţie pentru salvarea terenului retrocedat din parcul IOR