- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Azi s-a stabilit oficial valoarea tichetelor de masă în România. Câți bani vor primi românii de la 1 august. „E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an”

27 Jul, 12:12 • Bumbeneci Diana
După lungi dezbateri și propuneri, valoarea tichetelor de masă crește oficial în România. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu.
Este oficial! Azi s-a stabilit oficial valoarea tichetelor de masă în România. Câți bani vor primi românii de la 1 august. „E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an”

Valoarea tichetelor de masă va ajunge să crească de la 30 de lei, cât este în prezent, la 35 de lei, de la 1 august. Anunțul a fost făcut oficial de premierul Marcel Ciolacu. Majorarea va fi aprobată de Guvern în ședința de astăzi, printr-un proiect de ordonanță de urgență.

Valoarea tichetelor de masă crește oficial

Creștem valoarea tichetelor de masă. Măsura anunțată deja din prima săptămână de guvernare e o prioritate pentru acest mandat. Majorăm valoarea tichetelor de la 30 la 35 de lei lunar, începând cu 1 august, și vom ajunge la 40 de lei pe lună, de la 1 ianuarie 2024. E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an”, a spus Ciolacu.

Ai mai putea citi: LIVE. Marcel Ciolacu anunță oficial măsurile pentru România! Ce urmează să se întâmple în sănătate și cu veniturile românilor. Guvernul înființează super-agenția AMEPIP

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Valoarea tichetelor de masă din ultimele două semestre nu a înregistrat nicio creştere, deşi preţul alimentelor, cât şi al utilităţilor au crescut semnificativ, se specifică în ordonanța de urgență. Totodată, nota de fundamentare subliniază că „valoarea de 30 de lei pentru un tichet de masă este prea mică pentru a asigura o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru”.

Documentul mai arată că prin această modificare, statul vizează o mai bună colectare a taxelor și impozitelor și contribuie la reducerea economiei subterane.

Vezi și: Marcel Ciolacu anunță o nouă premieră în sectorul feroviar din România. „E un plan foarte clar, atât pe termen scurt, cât și mediu”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult