- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Ce trebuie să faci, de fapt, dacă vrei fonduri europene în perioada 2023-2027

26 Jul, 09:32 • Bumbeneci Diana
Vrei fonduri europene în perioada următoare? AFIR anunță condițiile pe care trebuie să le îndeplinești.
Este oficial! Ce trebuie să faci, de fapt, dacă vrei fonduri europene în perioada 2023-2027

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că va folosi semnătura electronică în relația instituțională cu solicitanții iar mai apoi, cu beneficiarii de fonduri europene acordate pentru agricultură și dezvoltare rurală. Conform unui comunicat al AFIR remis redacției AgroTV, această decizie se va aplica tuturor comunicărilor oficiale pe parcursul derulării Planului Strategic pentru Politica Agricole Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027), care va demara în acest an.

Ce trebuie să faci dacă vrei fonduri europene

Pentru a simplifica fluxurile de lucru din cadrul tuturor etapelor procedurale derulate prin intermediul sistemului informatic, pe întreaga durata de implementare a proiectului de investiție finanțat prin PS PAC 2027, AFIR a dezvoltat o serie de funcționalități care să permită folosirea semnăturii electronice, fără posibilitatea de semnare și încărcare a documentelor prin utilizarea semnăturii olografe”, explică reprezentanții Agenției.

Fonduri Europene
Fonduri Europene

La nivelul AFIR suntem mereu preocupați de simplificarea întregului flux procedural și de a face cât mai accesibilă obținerea finanțărilor, precum și implementarea proiectelor de investiții. Noi am creat cadrul administrativ care a permis beneficiarilor fondurilor europene gestionate de AFIR să utilizeze semnătura electronică încă din anul 2018, fiind printre primele instituții publice care a implementat o astfel de măsură. La momentul respectiv a funcționat în paralel cu cea olografă, însă acum suntem pregătiți din punct de vedere al sistemului informatic să o folosim exclusiv pe cea electronică, începând cu primele depunerii ale cererilor de finanțare prin intermediul PS PAC 2027”, a menționat directorul general al AFIR, George Chiriță.

AFIR a mai transmis că pentru documentele și fluxurile de lucru aferente proiectelor contractate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, se acceptă și semnătură electronică și cea olografă.

Ai mai putea citi: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult