- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Compania aeriană Blue Air ar putea fi cumpărată de un operator aerian din Europa. „Am avut într-adevăr discuții”

10 Aug, 17:03 • Lupu Alexandra
A apărut primul operator aerian interesat să cumpere Blue Air. Compania aeriană se află în stare de insolvență de 5 luni.
Este oficial! Compania aeriană Blue Air ar putea fi cumpărată de un operator aerian din Europa. „Am avut într-adevăr discuții”

Compania aeriană Blue Air ar putea fi preluată de un operator aerian din Europa, informează gandul.ro. Firma se află în stare de insolvență de 5 luni, fiind preluată de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Compania aeriană Blue Air va fi cumpărată

Blue Air se află în stare de insolvență de 5 luni. Compania aeriană este preluată în portofoliul Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), tocmai pentru că nu și-a mai achitat obligațiile după încasarea ajutorului de stat. Președintele AAAS, Daniel Geantă, a confirmat în exclusivitate pentru Gandul că există o companie interesată să cumpere Blue Air. Primele informații dezvăluite arată că un operator aerian mixt, spaniol și portughez, și-a arătat oficial intenția de a prelua controlul asupra companiei aeriene. Firma în cauză a contactat autoritățile responsabile, respectiv Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS, fost AVAS), cea care deține majoritatea pachetului de acțiuni al Blue Air.

Citește și despre: Ce salariu are un pilot de avion la Wizz Air, Lufthansa sau Ryanair. Cursurile de pregătire în domeniu pornesc de la suma de 8.300 de euro

„Am avut într-adevăr discuții cu un operator aviatic, care este foarte interesat să preia Blue Air”, a confirmat Daniel Geantă, președintele AAAS, pentru Gândul, fără să spună numele operatorului.

Șeful AAAS a decis să transmită datele financiare ale operatorului către autoritățile responsabile pentru a verifica sursa fondurilor.

„Suntem într-o fază incipientă, dar pot spune că au fost foarte insistenți”, a mai spus Daniel Geantă.

Blue Air
Blue Air

Compania românească Blue Air a intrat în stare de insolvență pe data de 22 martie, după ce Tribunalul București a aprobat procedura. Instanța a constatat că procedura concordatului a eșuat. Compania a beneficiat de un ajutor de stat substanțial, de peste 61 milioane de euro.

Compania aeriană a strâns restanțe fiscale de zeci de milioane de lei, pe lângă cele 336 milioane de lei care reprezintă obligații de plată ce au rezultat după ce a primit ajutor din partea statului. ANAF a pus poprire pe 6 avioane ale operatorului low-cost. Mai mult decât atât, statul a garantat suma de 300.775.000 de lei pentru Blue Air, adică peste 61 de milioane de euro.

Vezi și: Un pilot a dezvăluit secretul! Locul în care trebuie să te așezi în avion pentru un zbor fără turbulențe