- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un pilot a dezvăluit secretul! Locul în care trebuie să te așezi în avion pentru un zbor fără turbulențe

06 Aug, 18:45 • Lupu Alexandra
Cel mai bun loc din avion. Iată unde trebuie să te așezi când călătorești!
Un pilot a dezvăluit secretul! Locul în care trebuie să te așezi în avion pentru un zbor fără turbulențe

Experiența unui zbor cu avionul trebuie să fie una plăcută pentru fiecare persoană în parte. Românii iau în calcul mai mulți factori atunci când își aleg locul din aeronavă pentru o călătorie, informează cancan.ro. Un pilot a dezvăluit care este cel mai bun loc pentru a nu simți deloc turbulențele în timpul cursei.

Cel mai bun loc din avion

În general, oamenii au mare grijă atunci când trebuie să-și aleagă locul din avion. Unii preferă să stea cât mai în față, în timp ce alții ar alege în orice moment un loc în spatele aeronavei. Vrei să te bucuri de o călătorie cu avionul fără să simți deloc turbulențele? Află că un pilot a dezvăluit care este cel mai bun loc.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Suma uriașă pe care a dat-o o româncă pentru asigurarea de călătorie. „Nu te bagă nimeni în seamă dacă nu ai bani”

Jimmy Nicholson, un pilot celebru pe Tik Tok, originar din Sydney, Australia, le-a dat oamenilor care călătoresc în mod regulat un sfat util. Deși scaunele diferă de la o companie aeriană la alta sau de la o aeronavă la alta, se pare că există un truc prin care ne putem asigura că vom avea un zbor fără turbulențe.

Jimmy Nicholson a confirmat că cele mai bune locuri pe care le pot ocupa călătorii sunt cele din fața aeronavei, acolo unde se simt cel mai puțin eventualele turbulențe. Clipul de pe Tik Tok a adunat peste 137.000 de vizualizări. A devenit viral în doar câteva zile.

„Dacă stai în partea din față a avionului vei experimenta mult mai puține turbulențe. Dacă te așezi în spate, devine puțin mai accidentat”, spune pilotul.

Nicholson a explicat că locul din spatele aeronavei se balansează mai mult decât cel din față. El le recomandă călătorilor care au frică de zbor sau care se simt rău din cauza turbulențelor să stea în fața avionului.

„Spatele avionului se va balansa mai mult, partea din față mult mai puțin. Așa că, dacă ți-e frică de zbor sau te simți rău din cauza turbulențelor, urcă-te în fața avionului”, mărturisește pilotul.

Avion
Avion

În ultima perioadă, tot mai mulți români se confruntă cu probleme atunci când trebuie să călătorească cu avionul. Zborurile anulate sau întârziate sunt tot mai întâlnite în ultimul timp. Te întrebi ce este de făcut într-o astfel de situație? Primul lucru care trebuie menționat e faptul că Regulamentul nr. 261/2004 al Consiliului European și al Parlamentului European stabilește clar drepturile pasagerilor de pe liniile aeriene.

În funcție de numărul de ore pe care le-ai așteptat, există câteva reguli suficient de clare. Dacă avionul întârzie mai mult de două ore, pasagerii trebuie să primească băuturi răcoritoare și mese. Aceștia au dreptul la două apeluri telefonice gratuite sau la două mesaje text, email-uri sau fax.

Dacă zborul întârzie prea mult și cursa este reprogramată, pasagerii trebuie să beneficieze de cazare. De asemenea, aceștia trebuie să primească transport gratuit până la cazare și la aeroport înapoi.

Citește și despre următorul subiect: Vacanță 2023. Perioada în care trebuie să cumperi bilete de avion pentru concediul din iarnă. Prețurile sunt foarte mici