Știri interne

Este oficial! Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei. Marcel Ciolacu a făcut anunțul

28 Oct, 21:28 • Gabriela Andreescu
Gabriela Firea va avea susținerea PSD pentru a candida la Primăria Capitalei, a anunțat președintele formațiunii, întrebat despre viitorul prezidențiabil.
Este oficial! Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei. Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD și ministru al Familiei, este susținută de propriul partid pentru a obține un nou mandat la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, în locul lui Nicușor Dan.

„Nu ştiu cine o să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Eu personal nu ştiu acest lucru. În schimb, ştiu cu certitudine un lucru – Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei”, a anunţat Marcel Ciolacu, vineri la conferinţa Judeţeană de Alegeri PSD Buzău.

Președintele PSD a adaugat, printr-o remarcă umoristică, importanța implicării în viitoarea campanie electorală:

 „Cum se spune la Bucureşti – dacă buzoienii ar lipsi o zi din Bucureşti, atunci s-ar circula normal, cred că e cazul să ne implicăm în viitoarea campanie direct”

La rândul său, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a afirmat că Gabriela Firea „este cel mai bun candidat pe care poate să îl aibă PSD la Primăria Capitalei”, menţionând că, spre deosebire de actual primar general, Nicuşor Dan, aceasta a susţinut cultura. „Domnul Nicuşor Dan a reuşit să anunţe, acum vreo săptămână, că închide opt instituţii de cultură din municipiul Bucureşti. I-am scris o scrisoare în care îl rog să îşi revizuiască decizia şi, dacă nu poate, să ne întâlnim, să vedem ce putem prelua la minister. Pentru că dacă ne băteam cu cineva la Ministerul Culturii în guvernarea trecută, când Gabi era primar, mă băteam cu ceea ce făcea Gabi la Bucureşti pentru cultură. Acum, praful şi pulberea”, a declarat Lucian Romaşcanu, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei, a anunțat Marcel Ciolacu
Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei, a anunțat Marcel Ciolacu

Actual ministru al Familiei, Gabriela Firea a admis, încă din septembrie, că vrea să recâștige fotoliul de edil al Bucureștiului, pe care l-a pierdut după un mandat în fața lui Nicușor Dan, care a fost susținut de PNL și USR.

„Menirea mea e să rezolv lucruri de sistem. Vreau să finalizez proiectele începute și abandonate de Nicuşor Dan”, spunea ea în luna ianuarie a acestui an.

Ministrul Familiei a spus recent că nu dorește să candideze la alegerile prezidențiale, ci că vrea să continue proiectele de la București, precizând că „nu s-a pus problema să visez la o altă funcție”.

Firea a catalogat mandatul lui Nicușor Dan de primar al Capitalei ca fiind dezastruos. Ea a mai precizat că, în ultimii doi ani, Capitala a fost abandonată, iar proiectele cele mai importante nu au primit finanțare.

„Bucureștiul are nevoie de lideri care să-l ajute să renască! În ultimii doi ani, Capitala țării a fost abandonată, iar proiectele majore nu au primit finanțare. Din păcate, nici viitorul apropiat nu sună bine, oricât ar încerca să transmită contrariul actualul primar general și majoritatea de dreapta care îl susține. (…) Marile șantiere sunt încă blocate, cu întârzieri mari sau lucrările se mișcă în ritm de melc. În Prelungirea Ghencea, de exemplu, nu au fost finalizate nici acum lucrările la prima etapă, până la Râul Doamnei, pe care noi le-am început în urmă cu trei ani. Tot ce a făcut pentru Prelungirea Ghencea actualul primar general a fost să-și ducă pupitrul acolo în campania electorală și să le promită locuitorilor că le va fi bine. În curând, se termină lucrările la Pasajul Domnești, iar Primăria Capitalei nu ține pasul”,a spus Firea.

Citește și: VIDEO Gabriela Firea demarează programul de acordare a ajutoarelor de 3.000 de euro pentru fertilizare in vitro

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult