- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Guvernul confirmă mai mulți bani pentru acești români

24 Jun, 14:10 • Bumbeneci Diana
Reprezentanții Guvernului caută tot mai multe soluții pentru a sprijinii românii care au nevoie de bani. Un nou ajutor financiar a fost aprobat.
Este oficial! Guvernul confirmă mai mulți bani pentru acești români

Vești bune pentru români! Sunt anunțați bani de la stat ar putea primi lunar bunicii sau rudele care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Măsura face parte din pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei.

Mai mulți bani pentru români

Valoarea noului ajutor financiar va fi de 480 de lei și va fi acordat lunar persoanelor care-și asumă întreținerea copilului pe perioada absenței părinților, printr-o hotărâre judecătorească, a menționat ministrul Gabriela Firea.

Potrivit ultimelor informații anunțate de Ministerul Familiei, peste 69.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija rudele până la gradul IV. Dintre ei, 11.500 de copii români au ambii părinți plecați în căutarea unui trai mai bun în afara țării, iar aproape 7.800 de copii au părintele unic susținător al familiei peste hotare.

Începând cu anul 2022, părinții care merg la muncă în străinătate au obligația să anunțe la primărie în grija cui lasă copiii, înainte cu 40 de zile de plecare. Cei mai mulți au rămas în grija bunicilor sau a altor rude dar există și cazuri în care sunt îngrijiți de vecini sau apropiați.

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

bani pentru bunici
bani pentru bunici

Acte necesare pentru confirmarea persoanei în grija căreia va rămâne copilul:

•acte de identitate ale familiei și ale persoanei în grija căreia va rămâne copilul;
• certificat de cazier juridic al persoanei în grija căreia va rămâne copilul;
• anchetă socială efectuată de reprezentanții primăriei la domiciliul persoanei în grija
căreia va rămâne copilul;
• adeverință medicală a persoanei în grija căreia va rămâne copilul;
• dovada notificării la Primăria de domiciliu;
• copie contract de muncă al părinților ce urmează să plece la muncă în străinătate
(dacă este cazul).

Vezi și: Meteo 19 iunie – 17 iulie. Urmează un nou val de fenomene extreme, furtuni, grindină și vijelii. Când ne vom putea bucura de vară

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult