- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești se deschide sâmbătă! Pasajul Jitaru a fost construit în 4 luni!

22 Dec, 12:16 • Oprea Alina
Infrastructura românească pare că ia amploare, astfel că a fost declarat, în mod oficial, că șoferii pot circula, începând cu ziua de sâmbătă, pe lotul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești!
Este oficial! Lotul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești se deschide sâmbătă! Pasajul Jitaru a fost construit în 4 luni!

Sâmbătă, ora 14.00, va avea loc deschiderea Lotuluii 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, conform surselor din Ministerul Transporturilor pentru Economedia. UMB face ultimele pregătiri pentru finalizarea lucrărilor la pasajul Jitaru. Acesta este un pod pe care a reușit să îl construiască în doar patru luni. La momentul actual, acest pod este în faza de marcaje și montare parapete de protecție. La începutul lunii decembrie, 1000 de drumari de la UMB lucrau pe lotul 3, iar la Jitaru inclusiv pe timpul nopții (detalii aici)

Lotul 3, Valea Mare-Colonești are o lungime de 32 de kilometri și se va da în trafic cu 6 luni înainte de termen, potrivit anunțurilor oficiale (CNAIR precizează că ianuarie 2024 este termenul din contract).

Ai putea fi interesat și de: Premierul Marcel Ciolacu anunță deschiderea unui nou lot de autostradă! Cheţani-Câmpia Turzii şi lotul trei din Drumul Expres Piteşti-Craiova

Lotul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești se deschide
Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești se deschide

Se deschide Lotul 3 al Drumului Express Craiova – Pitești

De asemenea, odată cu deschiderea lotului 3 Slatina – Colonești va însemna că se va circula de la Balș până la Colonești (limită județele Olt/Argeș) pe 72 de kilometri de Drum Expres.

Cele mai noi imagini de la Jitaru (zona ,,cheie” pentru inaugurarea lotului 3) au fost publicate pe Canalul YouTube Marius Patrulescu :

„Eu aș vrea să-i felicit pe constructori, cred că este extrem de important să spunem acest lucru…sunt totuși 6 luni înainte de termen, aproximativ 6 luni. Merită menționat. Săptămâna trecută am fost pe Autostrada Transilvania, la Chețani, iar lotul Chețani – Câmpia Turzii va fi deschis poimâine (joi) cu 8 luni înainte de termen. Legat de acest Drum Expres, lotul 4 este undeva la peste 40%, ca și termen, lotul 1 și lotul 4 vor trebui conform angajamentelor constructorilor să fie finalizate și date în circulație până la sfârșitul anului viitor. Se va circula de la Craiova la Pitești doar pe Drum Expres”, a declarat marți, 19 decembrie pe șantier, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit Economedia.

Pentru Drumul Expres Craiova – Pitești la sfârșitul anului viitor vor fi terminate lucrările pe lotul 1 (Ozaltin) și pe lotul 4 (UMB) Oarja – A1.

Ai putea fi interesat și de: Sorin Grindeanu confirmă deschiderea a două mari sectoare de drum. „Lotul Chețani-Câmpia Turzii de pe A3 și lotul 3 Craiova-Pitești se deschid săptămâna viitoare”