- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu anunță deschiderea unui nou lot de autostradă! Cheţani-Câmpia Turzii şi lotul trei din Drumul Expres Piteşti-Craiova

21 Dec, 12:27 • Oprea Alina
Infrastructura românească este o problemă la care se gâdește orice român. Totuși, cum ar fi ca aceasta să se dezvolte din ce în ce mai mult? Premierul României a făut un anunț important, anume că se deschide circulația pe un nou lot de autostradă!
Premierul Marcel Ciolacu anunță deschiderea unui nou lot de autostradă! Cheţani-Câmpia Turzii şi lotul trei din Drumul Expres Piteşti-Craiova

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț conform căruia, la finalul săptămânii, se va circula pe un nou lot de autostradă, anume Chețani – Câmpia Turzii, dar și pe trei din Drumul Expres Pitești – Craiova.

Ai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu explică mărirea salariilor pentru primari: „Și ei sunt oameni. A fost o majorare pentru tot sistemul bugetar”

Un nou anunț din partea Premierului României

Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu

„Avem astăzi pe ordinea de zi opt sau nouă proiecte legate de infrastructură, autostrăzi, centuri ocolitoare și electrificare de căi ferate.

Acest lucru arată concret ritmul în care se lucrează în această guvernare pe zona de transporturi.

În acest final de săptămână se va circula pe un nou lot de autostradă Cheţani-Câmpia Turzii și pe lotul trei din drumul expres Pitești-Craiova.

Am fost recent pe ambele șantiere cu domnul ministru Grindeanu.

Am certitudinea că la anul vor fi cu mult peste 100 de noi kilometri de autostrăzi și drumuri expres inaugurate.

De aceea, Transporturile au în 2024 un buget cu aproape 30% mai mare, ca să livreze conform așteptărilor românilor”, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu, potrivit Antena 3.

Premierul Marcel Ciolacu a promis că în perioada ce va urma vor fi deschiși, cel puțin, 250 de km de autostradă.

,,Săptâmâna viitoare avem și Drumul Expres Craiova – Pitești. Cred că se finalizează și un tronson de 16,2 kilometri din A0, din Centura București. Este evident că ne pregătim și pentru anul acesta sperăm să finalizăm în următoarele 2 zile negocierile pentru aderarea la spațiul schengen, în primul pas aerian și naval. Și să finalizăm cât mai mult din infrastructură anul viitor.

Domnul ministru și-a asumat că vom finaliza 250 de kilometri de autostradă și drum expres. Ne pregătim pentru anul viitor când de asemenea sper să terminăm negocierile pentru aderarea la spațiul Schengen de această dată terestru. Trebuie să felicităm echipa Strabag care a finalizat cu 8 luni mai devreme acest tronson, cred că este un record.”, declara Marcel Ciolacu în urmă cu câteva zile.

Ai putea fi interesat și de: Sorin Grindeanu confirmă deschiderea a două mari sectoare de drum. „Lotul Chețani-Câmpia Turzii de pe A3 și lotul 3 Craiova-Pitești se deschid săptămâna viitoare”