- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia! „Astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de premier”

12 Jun, 16:24 • Lupu Alexandra
Nicolae Ciucă a anunțat astăzi, 12 iunie, că demisionează din funcția de premier. Iată declarațiile oficiale.
Este oficial! Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia! „Astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de premier”

Astăzi, 12 iunie, ora 16:00, Nicolae Ciucă a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a anunțat că demisionează din funcția de premier. Întregul moment a fost transmis live pe pagina de Facebook „Guvernul României”.

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din funcția de premier. Totul s-a întâmplat astăzi, 12 iunie, la ora 16:00, în momentul în care liderul PNL a susținut o conferință de presă, transmisă pe pagina „Guvernul României”.

Citește și despre: ULTIMĂ ORĂ! Greva se suspendă! Sindicatele din Educație au luat decizia

„Ne-am asumat cu toții că rotativa nu se produce pe 25 de mai așa cum era asumat. Pe baza dialogului și a tot ceea ce a putut să însemne coordonarea de la nivelul coaliției, am reușit să convenim asupra unei forme de act normativ astfel încât doleanțele dascălilor să poată fi acoperite și să redăm încrederea și respectul față de profesorii din România.

Prin OUG de astăzi am convenit și asumat cu responsabilitate toate aceste măsuri, rugând sindicatele să înțeleagă că este nevoie de măsuri sustenabile, care să nu fie populiste, care să reprezintă decizia politică responsabilă.

Considerat fiind că acest conflict a fost asuamt, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de premier”, declară Nicolae Ciucă.

„Vom avea un guvern interimar, care va funcționa până în momentul în care va fi învestit noul Guvern, care sperăm să fie învestit până la finele săptămânii”, adaugă el.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Odată cu această declarație, rotativa guvernamentală se declanșează începând cu data de astăzi. Trebuie menționat că, în cursul zilei de astăzi, Nicolae Ciucă a întârziat declarația prin care își anunță încheierea mandatului de mai multe ori. Înainte să fie programată pentru ora 16, ea era stabilită pentru ora 15.

El a confirmat în mai multe rânduri că nu are în plan să renunțe la funcția de premier până când situația din Educație nu este rezolvată și până când profesorii nu se întorc la catedră. Astfel, liderul PNL a așteptat ca Ordonanța de Urgență pentru creșterea salariilor din învățământ să fie publicată în Monitorul Oficial. Pe această cale, fostul premier al României a confirmat că noul Guvern va fi învestit săptămâna aceasta, până joi, 15 iunie 2023.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Guvernul vine cu detalii, după suspendarea grevei din Învățământ. Câți bani vor primi profesorii după întregul protest