- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial. România achiziționează vehicule tactice JLTV pentru forțele speciale. Suma uriașă pe care o investește statul român

15 Mar, 12:30 • Lupu Alexandra
România face o investiție uriașă pentru a achiziționa vehicule tactice JLTV pentru forțele speciale. Primele informații arată că departamentul american a dat undă verde pentru această achiziție.
Este oficial. România achiziționează vehicule tactice JLTV pentru forțele speciale. Suma uriașă pe care o investește statul român

România cumpără vehicule tactice JLTV pentru forțele speciale. Solicitarea statului a fost aprobată de Departamentul de Stat american, așa cum anunță profit.ro. În primă instanță, România a cerut 35 astfel de mașini, dar cu toate acestea, are șanse să achiziționeze cel puțin 129, a căror valoare estimată este una uriașă.

România cumpără vehicule tactice JLTV

Departamentul de Stat american a aprobat solicitarea României, de a cumpăra vehicule tactice ușoare pentru transportul de tunuri grele și echipamente. Inițial, statul a solicitat 35 de JLTV, dar cu toate acestea, are șanse să achiziționeze cel puțin 129 astfel de vehicule, a căror valoare este estimată la 104 milioane de dolari.

Până în acest moment, Agenția de Cooperare în Domeniul Securității și Apărării din cadrul Pentagonului a anunțat Congresul cu privire la această vânzare. În ciuda faptului că Departamentul de Stat american a aprobat tranzacția, în notificare nu se menționează dacă a fost semnat un contract în acest sens.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: O nouă criză ne va lovi! România, dur afectată de dezastrul început din SUA. Fostul ministru al Economiei a dat anunțul

Compania americană Oshkosh Defense anunța că a fost plasată comanda încă de la data de 3 ianuarie 2023, atât pentru România, cât și pentru Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru și Brazilia. Potrivit informațiilor publicate, U.S. Army Contracting Command – Detroit Arsenal este solicitantul. Vehiculele blindate de luptă care urmează să fie livrate statului român vor intra în dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS). În același timp, Oshkosh a confirmat că JLTV vor intra inclusiv în posesia Armatei Române (blindate și neblindate, 4×4).

România face o investiție majoră pentru vehicule tactice JLTV
România face o investiție majoră pentru vehicule tactice JLTV

Un astfel de vehicul costă între 230 – 270.000 de dolari și poate ajunge chiar și la 433.539, în condițiile în care este inclus și echipamentul militar care include rachete anti-tanc. JLTV este cea mai recentă generație de vehicule blindate, proiectate și fabricate de Oshkosh. Prima comandă a fost livrată în 2016, în luna martie, către armata americană, care a cerut 657 unități. În același timp, până în prezent, compania menționată a produs peste 16.000 de JLTV pentru forțele speciale din SUA și pentru aliații săi.

Citește și: Uzina Mecanică Cugir investește 650.000 de lei pentru extinderea producției de muniție tip NATO. Proiectul se derulează „pe repede înainte”