- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă criză ne va lovi! România, dur afectată de dezastrul început din SUA. Fostul ministru al Economiei a dat anunțul

14 Mar, 14:20 • Constantin Cristina
O nouă criză va lovi România, după ce totul va începe din SUA. Fostul ministrul al Economiei anticipează un haos similar cu cel din 2008-2009 și îi sfătuiește pe români să evite pe cât posibil ratele în această perioadă.
O nouă criză ne va lovi! România, dur afectată de dezastrul început din SUA. Fostul ministru al Economiei a dat anunțul

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei a anunțat că România va fi lovită de o nouă criză similară cu cea din 2008-2009, după căderea a două bănci din SUA. Așadar, politicianul îi sfătuiește pe cetățeni să evite ratele în această perioadă, a relatat stiripesurse.ro.

Citește și: Declinul demografic este adevărata criză! Deputatul PNL, Robert Sighiartău, a propus un pachet legislativ pentru a susține creșterea natalității

”Ai cui bani? Nu e încă clar, dar mai ales ai companiilor din industria de IT americană. Deci acolo va fi o problemă mare. Companii care în mod tradițional sunt pe pierderi la început de drum și care au nevoie de banii aceia pentru a se susține, dar au pierdut tot. Acum se întreabă cum își vor mai plăti salariile. Multe dintre aceste firme vor închide și își vor vinde activele. Unele vor reuși, altele vor da faliment total. Așa începe criza. Lanțul de falimente. Fix ce s-a întâmplat și în criza din 2008-09. Și apropo de așa zișii „experți” economici. Pe 6 martie, Forbes, o mare publicație americană, numea această bancă drept una dintre cele mai bune bănci americane pentru al 5-lea an consecutiv. Pe 10 martie banca s-a prăbușit.  Vom vedea la criză care investiții dau faliment și care nu.”, a scris Claudiu Năsui, în SpotMedia.
O nouă criză va lovi România
O nouă criză va lovi România

Criza va face haos în România

Fostul ministru a spus că această criză nu poate fi evitată, în schimb am fi putut avea o economie mai puternică, fără să depindem de banii din afara țării.

„Când va plesni criza rău, domnul Ciolacu va da din umeri și va zice că e vina americanilor. Din păcate, e vina lui și a clasei politice complet lipsite de dorința de a face vreo reformă. De aceea, România este o colonie complet dependentă de deciziile luate în alte țări. Criza ne va lovi mult mai rău decât alte state, iar suferința care ar fi putut fi evitată este în întregime vina politicienilor care ne-au ținut cu cheltuieli mari și deficite imense finanțate prin datorie și tiparniță.”, mai scrie Năsui.

Alte articole: Criză majoră în mediul de afaceri! Patronii din România își închid firmele fără să stea pe gânduri