- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Eugen Tomac îl critică dur pe Nicolae Ciucă, după ce acesta și-a anunțat demisia astăzi. „A ratat șansa de a rămâne în istorie drept un conducător care se ține de cuvânt”

12 Jun, 22:47 • Lupu Alexandra
Eugen Tomac, declarații inedite despre moștenirea lăsată de Nicolae Ciucă. Eurodeputatul îl critică pe fostul premier al României.
Eugen Tomac îl critică dur pe Nicolae Ciucă, după ce acesta și-a anunțat demisia astăzi. „A ratat șansa de a rămâne în istorie drept un conducător care se ține de cuvânt”

Eugen Tomac dă cărțile pe față! După ce Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia astăzi, eurodeputatul nu se ascunde după degete și vorbește deschis despre moștenirea lăsată de acesta, spune stiripesurse.ro.

Eugen Tomac, cuvinte dure pentru Nicolae Ciucă

Eugen Tomac a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre demisia lui Nicolae Ciucă și despre ce a lăsat în urma mandatului său. Concret, eurodeputatul a vorbit despre „moștenirea prim-ministrului”, unde a vorbit despre toate acele situații sociale, economice și politice fragile, lăsate în urmă, după 18 luni.

Citește și despre următorul subiect: Este oficial! Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia! „Astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de premier”

Președintele PMP a amintit de mai multe dintre obiectivele pe care Nicolae Ciucă le-a evidențiat, dar cu toate acestea, le-a ratat. Eugen Tomac a adus aminte de aderarea României în spațiul Schengen, folosirea banilor din PNRR pentru dezvoltare și bunăstare, investițiile în spitale și secții prin PNRR, reforma administrației publice prin modernizarea marilor sisteme și nu numai.

În continuare, eurodeputatul afirmă că Nicolae Ciucă a ratat șansa de a rămâne în istorie drept un conducător care se ține de cuvânt. Totodată, Eugen Tomac precizează că generalul, înaintat la gradul de prim-minstru, nu a dat dovadă că este capabil să ia decizii și să asigure atingerea obiectivelor asumate.

Eugen Tomac
Eugen Tomac

„Moștenirea prim-ministrului Nicolae Ciucă

După 18 luni și 17 zile în care a deținut funcția de Prim-ministru al României, Nicolae Ciucă a demisionat, lăsând în urmă o Românie cu o situație economică, socială și politică extrem de fragilă.

În 25 noiembrie 2021, la discursul susținut în Parlament cu ocazia învestirii sale în funcția de prim-ministru, Nicolae Ciucă a promis:

– Aderarea României la Spațiul Schengen – Obiectiv ratat

– Folosirea banilor din PNRR pentru dezvoltare și bunăstare – Obiectiv ratat

– Reformarea administrației publice prin modernizarea marilor sisteme publice, în special în ceea ce privește pensiile și salarizarea – Obiectiv ratat

– Investiții în 46 de spitale și secții prin PNRR – Obiectiv ratat

– „Suntem împotriva creșterii taxelor și impozitelor pentru mediul de afaceri”, declara acesta – Obiectiv ratat

– Operaționalizarea și implementarea Proiectului „România Educată” – Obiectiv ratat

Din păcate, generalul Nicolae Ciucă, înaintat la gradul de prim-ministru, a ratat șansa de a rămâne în istorie drept un conducător care se ține de cuvânt, capabil să ia decizii și să se asigure de atingerea obiectivelor asumate”, scrie eurodeputatul.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Marcel Ciolacu, primele declarații după ce Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia. „Lăsați-ne la nivel politic să ne facem treaba”