- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Eurohold deschide o nouă companie în România. Grupul bulgar nu dispare de pe piața asigurărilor din România după falimentul Euroins

20 Jul, 08:57 • Lupu Alexandra
Eurohold nu renunță la piața asigurărilor din România după falimentul Euroins. Grupul bulgar deschide o nouă companie.
Eurohold deschide o nouă companie în România. Grupul bulgar nu dispare de pe piața asigurărilor din România după falimentul Euroins

Eurohold este acționarul majoritar la Euroins, asigurător român pentru care tribunalul a stabilit deschiderea procedurii de faliment, informează profit.ro. Grupul bulgar deschide o nouă companie în România.

Eurohold deschide o nouă companie în România

Eurohold va funcționa în continuare pe teritoriul României, prin intermediul unei noi companii, care oferă servicii de asigurări non-auto. Societatea este denumită Phoenix MGA Services și are un capital social de 100.000 de lei. Compania va fi controlată integral de Euroins Insurance Group AD (Bulgaria). Totodată, societatea va fi condusă de Daniela Nicolae-Pora, director de subscriere al Euroins România.

Citește și: Piaţa asigurărilor RCA este în declin. Vânzările au scăzut cu 8%, ajungând la 2.14 miliarde de lei

Pora lucrează de 13 ani a Euroins România. Anterior, a fost la BCR Asigurări, BRD Fond de Pensii, Generali Asigurări și Asirom, având o experiență în domeniu de 22 ani. Eurohold a transmis pentru profit.ro că Phoenix MGA Services este metoda prin care Euroins Bulgaria încearcă să-și extindă afacerile în Europa Centrală și de Sud-Est. În prezent, Euroins Bulgaria operează în conformitate cu Directiva UE privind serviciile pe piețe precum Polonia, Spania, Țările de Jos, Germania, Italia și Marea Britanie.

„Phoenix MGA Services este înființată de grupul nostru de asigurări cu referire la o intenție anterioară și deja anunțată în trecut a subsidiarei noastre bulgare – ZD Euroins Bulgaria AD (Euroins Bulgaria) – de a începe să ofere servicii de asigurări non-auto în România. Intenția datează din trecut și Euroins Bulgaria notificase cu mult timp în urmă autoritățile de reglementare competente.

Această intenție face parte din strategia Euroins Bulgaria de a-și extinde afacerile în Europa Centrală și de Sud-Est. În prezent, Euroins Bulgaria operează în conformitate cu Directiva UE privind serviciile (libertatea de a furniza servicii/FOS) pe piețe precum Polonia, Spania, Țările de Jos, Germania, Italia și Marea Britanie. Compania operează și în Grecia, printr-o sucursală, pe principiul libertății de stabilire (FOE)”, a transmis Eurohold Bulgaria pentru Profit.ro.

Eurohold
Eurohold

CITR filiala București a fost numit de către Tribunalul București lichidator judiciar al Euroins. ASF a decis pe data de 17 martie 2023 să suspende atribuțiile conducerii Euroins și să retragă autorizația de funcționare a companiei, constatând starea de insolventă a societății. Decizia ASF de a retrage licența Euroins România și intenția de a cere falimentul acesteia arată opinia autorității de reglementare potrivit căreia fondurile de capital Solvabilitate  II S2 ale Euroins România s-ar situa cu 2.17 (aproape 441 milioane de euro) miliarde de lei sub cerința de capital S2 și cu 1.75 miliarde de lei (aproape 355 milioane de euro) sub cerința de capital minim.

Vezi și: Șoferii primesc asigurări RCA mai ieftine timp de 3 ani! Care sunt categoriile beneficiare