- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Eurowind Energy: România, o piaţă atrăgătoare pentru investitorii în energie verde

20 Mar, 09:22 • Cornel Ghimeșan
Joachim Steenstrup, reprezentantul grupului danez Eurowind Energy, aduce în atenție potențialul impresionant al pieței românești în domeniul energiei regenerabile, subliniind că țara oferă oportunități remarcabile pentru investitori, cu un portofoliu de proiecte solare și eoliene de 4 GW în dezvoltare.
Eurowind Energy: România, o piaţă atrăgătoare pentru investitorii în energie verde

Eurowind Energy: România, o piaţă atrăgătoare pentru investitorii în energie verde. Joachim Steenstrup a evidențiat că, deși uneori nu ne dăm seama de potențialul nostru, România se află printre piețele europene cu cel mai mare potențial de creștere. Cu un portofoliu ce cuprinde atât proiecte fotovoltaice, cât și proiecte eoliene, Eurowind Energy evidențiază încrederea sa în piața locală.

Eurowind Energy: România, o piaţă atrăgătoare pentru investitorii în energie verde

„România este o piaţă foarte bună pentru proiecte. Avem tendinţa de a nu vedea pădurea de copaci, dar este o piaţă superatractivă pentru investitori. Uitându-mă în Europa, noi suntem prezenţi în 16 ţări. Suntem prezenţi aici în timp ce în alte pieţe nu suntem activi pentru că vedem România ca una dintre pieţele de creştere de top”, a spus Joachim Steenstrup, citat de zf.ro.

Citeşte şi: Guvernul, întâlnire cu reprezentanții CE. Regimul microîntreprinderilor, proiecte din energie și guvernanța companiilor de stat, pe agenda zilei

Potrivit lui Joachim Steenstrup, România are deja o prezență semnificativă în domeniul energiei eoliene, contribuind cu 15% la producția de energie locală. În plus, revenirea Eurowind pe „șantier” și reluarea lucrărilor la proiectele eoliene subliniază optimismul investitorilor privind potențialul de dezvoltare al energiei verzi în țară.

Citeşte şi: TerraPower, compania fondată de Bill Gates, va construi o centrală nucleară care folosește sodiul lichid ca agent de răcire. Reactoarele vor genera electricitate și vor produce hidrogen în Emiratele Arabe

Cu toate provocările existente, Joachim Steenstrup se arată un susținător al pieței locale de energie verde, subliniind oportunitățile semnificative pe care le oferă România în acest domeniu. Prin urmare, Eurowind Energy a început deja lucrările la două proiecte eoliene, consolidând angajamentul său față de creșterea și dezvoltarea sectorului energetic verde în țara noastră.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult