- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Evenimentul tragic de la Complexul Energetic Oltenia naște un val de reacții. Ministrul Econimiei: „Vreau să mă asigur că toate companiile din subordinea Ministerului Economiei au un transport sigur pentru angajaţi”

20 Jan, 20:03 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a reacționat în contextul evenimentului tragic care a avut loc la Complexul Energetic Oltenia, care s-a soldat cu decesul a 3 persoane și rănirea altor zece. Spătaru a subliniat că vrea să se asigure că toți angajații aflați în subordinea ministerului pe care îl conduce beneficiează de transport în siguranță.
Evenimentul tragic de la Complexul Energetic Oltenia naște un val de reacții. Ministrul Econimiei: „Vreau să mă asigur că toate companiile din subordinea Ministerului Economiei au un transport sigur pentru angajaţi”

Aflat într-o vizită la Salina Slănic, Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat că își dorește să  fie sigur de faptul că angajații companiilor aflate în subordinea ministerului pe care îl conduce au parte de transport sigur, astfel încât să nu mai existe riscul producerii unor accidente.

„Am discutat şi despre asigurarea transportului şi standardele de calitate pentru asigurarea transportului angajaţilor societăţii (n.r.- Salrom, filiala Prahova). Vreau să mă asigur că toate companiile din subordinea Ministerului Economiei au un transport sigur pentru angajaţi şi că riscul de accidentare este practic zero, să nu mai avem accidente”, a afirmat Spătaru, după ce a efectuat, în cursul dimineţii, o vizită de lucru la Salina Slănic.

Citește și: Surse România TV: PNL vrea să-l excludă pe Florin Cîțu din partid. Fostul premier încearcă dinamitarea coaliției

Conform datelor publicate de ministru pe pagina sa de Facebook după vizita la Salina Slănic, o combină care va dubla producția de sare va fi cumpărată până la finalul anului.

„Toate aceste investiţii de retehnologizare a minelor de sare nu au rost dacă infrastructura de transport feroviar industrial nu va fi reabilitată. La Slănic sunt 40 de km de linie ferată care trebuie repuşi în funcţiune, astfel încât transportul de sare să fie făcut pe această cale.

Voi promova şi voi discuta cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre urgentarea investiţiilor pentru reabilitarea tuturor căilor ferate industriale de lângă minele de sare, căci doar astfel am putea avea un preţ competitiv pentru producţia de sare” a scris Spătaru.

Florin Spătaru a efectuat, vineri, o vizită de lucru în judeţul Prahova, mergând la Salina Slănic, în zona industrială a oraşului Băicoi, dar şi la Camera de Comerţ şi Industrie din Ploieşti, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Marți, în perimetrul Carierei Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia (CEO), a avut loc un eveniment cu un bilanț tragic. Accidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane și rănirea altor zece. Primele cercetări ale polițiștilor au demonstrat faptul că un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta CEO, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol.

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a avut vineri o întâlnire cu șefii Complexului Energetic Oltenia, în urma căruia a declarat că va preda un raport preliminar săptămâna viitoare, în ședința de Guvern. De asemenea, el a anunțat că va merge în vizite inopinate și în alte locuri pentru a „vedea cu ochii lui” cum funcționează lucrurile în teren.

„Am văzut că au luat o decizie de a verifica întregul parc auto, al prestatorului de serviciu (…) Nu trebuie să așteptăm să se întâmple o tragedie, aș fi vrut să-mi continui vizita și la celelalte cariere, dar am înțeles că acolo este ancheta penală, am preferat să las oamenii să-și facă treaba (la Jilț), am avut o discuție cu Corpul de control trimis.

Ministrul Energiei - Virgil Popescu
Ministrul Energiei – Virgil Popescu

Trebuie să dăm un raport preliminar în ședința de Guvern de săptămâna viitoare. I-am rugat să facă o analiză a riscurilor, să știm unde trebuie să intervenim, să îmbunătățim, să nu mai fim reactivi și proactivi (…) Voi face vizite inopinate, nu că vine ministrul și să fie pregătiți. (…) Controlul nu se va încheia acum sau săptămâna viitoare”, a mai spus ministrul.

Și prim-ministru Nicolae Ciucă a comentat evenimentul tragic de la CEO

„Ieri (c.n – marți), din păcate, a avut loc un accident tragic la CEO. Şi-au pierdut viaţa trei muncitori în cariera de la Jilţ. Doresc să transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori şi desigur celor care au fost răniţi”, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

„Încă din primul moment am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului, i-am transmis ministrul Energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului.În acest moment, atât Ministerul Energiei, cât și Ministerul Muncii prin Inspecția Muncii vor continua activitatea de verificare a cauzelor procedurii accidentului și până săptămâna viitoare, îmi veți prezenta primele date și concluzii. Măsuri și date concrete. Măsuri față de cei vinovați și măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a anunțat miercuri Nicolae Ciucă în ședința de guvern.

Alte articole: Săracii oameni bogați! Așa promite Marcel Ciolacu că vom spune imediat ce-și începe programul de guvernare

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult