- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Surse România TV: PNL vrea să-l excludă pe Florin Cîțu din partid. Fostul premier încearcă dinamitarea coaliției

20 Jan, 19:21 • Claudia Simion
Surse din interiorul PNL spun că platforma de dezbatere internă anunțată de Florin Cîțu este un paravan în spatele căruia fostul premier încearcă să se salveze politic.
Surse România TV: PNL vrea să-l excludă pe Florin Cîțu din partid. Fostul premier încearcă dinamitarea coaliției

Fiind la curent cu faptul că mai mulți lideri ai PNL au pus problema excluderii sale din partid, fostul premier încearcă să joace ofensiv excluderea sa din rândurile liberalilor.

Astfel, acesta a anunțat ca va lansa în curând Forumul de Dreapta, o platformă politică internă care se vrea a fi una în opoziție radicală cu PSD. Surse din PNL arată că prin această platformă Florin Cîțu încearcă să dinamiteze atât relațiile interne din PNL, cât și pe cele cu partenerii de guvernare ai liberalilor.

În acest sens, mai multe voci din PNL ne-au declarat că înființarea Forumului de Dreapta este un măr otrăvit pe care Florin Cîțu încearcă să-l servească unor lideri nemulțumiți de felul în care decurge guvernarea alături de PSD.

Citește și Cu cât a mai sărăcit statul român: Deficitul bugetar a urcat la 4,2% din PIB în primele 11 luni din acest an

Calculul fostului premier este unul simplu: cu cât mai divizat și izolat politic va fi PNL, inclusiv prin provocarea unor conflicte la nivelul Coaliției, cu atât șansele sale de supraviețuire politică ar putea crește.

Aceste surse arată că Florin Cîțu recurge la această tactică în disperare de cauză. Știe că urmează să fie demis din partid, împreună cu prietenul său Dan Vîlceanu, pentru atacurile repetate la adresa conducerii partidului și acționează la rupere, încercând să arate că este eliminat din PNL din cauza convingerilor sale.

Florin Cîțu șterge pe jos cu coaliția PNL – PSD

Socialiștii și extremiștii de stânga vor o mare naționalizare prin suprataxare și suprareglementare, a transmis Florin Cîțu pe pagina lui de Facebook.

Citește și Criza gazului s-ar putea extinde și în 2023! Deficitul ar putea fi de 27 de miliarde de metri cubi

„Socialiștii și extremiștii de stânga vor o mare NAȚIONALIZARE prin suprataxare și suprareglementare.

De un an de zile asistăm la cel mai agresiv atac al socialiștilor și extremiștilor de stânga împotriva capitalului și acumulării de capital (inclusiv capital uman). Doar în timpul comuniștilor, a dictaturilor Iliescu/Năstase sau a mineriadelor PSD-iste am mai văzut ceva similar.

Pentru Ciolacu și socialiștii lui nu există pensii „nesimțite”, salarii și sporuri în sectorul bugetar „nesimțite”. Nu. Pentru socialiști există doar profituri „nesimțite” în sectorul privat. Profituri care sunt suprataxate ca să se plătească pensiile speciale, salariile și sporurile din sectorul bugetar.

Socialiștii și extremiștii de stânga vor să omoare tot ce înseamnă sector privat și să aibă control total asupra resurselor din economie. Nu-i vom lăsa. Ne vom lupta pentru libertate economică, pentru libertate individuală, pentru eliminarea barierelor în calea acumulării de capital, pentru eliminarea tuturor suprataxelor.

Doar prin acumulare rapidă de capital putem să devenim o putere economică și să fim respectați în UE. În curând #ForumulDeDreapta”, a declarat Florin Cîțu.