- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Explozie de abonamente la clinicile private: cât de mult a crescut numărul abonaților din IMM-uri, în ultimii 3 ani

25 Jul, 16:01 • Stefan Simion
Din ce în ce mai mulți români beneficiază de servicii de sănătate private, în special cei din marile orașe. Numărul acestora s-a triplat în ultimii trei ani de zile. Dacă în anii precedenți, aceste facilități reprezentau beneficii doar în marile companii, tendința este urmată și de IMM-uri. 
Explozie de abonamente la clinicile private: cât de mult a crescut numărul abonaților din IMM-uri, în ultimii 3 ani

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) oferă din ce în ce mai multe beneficii extrasalariale angajaților, pe modelul „corporatist”.

Rata de acces a serviciilor medicale din partea angajaților din IMM-uri este aproape 70%, cu aproximativ același număr de vizite la medic, asemănător angajaților din marile organizații, informează România TV.

„Abonamentul medical, oferit de IMM-uri ca beneficiu extrasalarial, poate contribui la decizia unui angajat pentru alegerea locului de muncă, dar ajută și la fidelizarea acestuia pe termen mediu și lung.

Doar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani, ne dăm seama că pachetele de sănătate pot constitui un avantaj competitiv pentru companiile mici și mijlocii în fața marilor corporații, iar atenția la nevoile angajaților este un barometru pentru atragerea și retenția forței de muncă.

Faptul că 85% dintre partenerii noștri IMM aleg pachete medicale complexe pentru angajați, iar 70% negociază chiar și pachete preferențiale pentru membrii de familie ai acestora, demonstrează grija pentru viața personală și profesională pe care și angajatorii o manifestă pentru angajați.

Pe măsură ce conștientizarea cu privire la beneficiile extrasalariale medicale continuă să crească, estimăm că tot mai multe IMM-uri vor adopta acest trend”, a declarat Andreea Minuță, director executiv al Diviziei de Abonamente Regina Maria.

Cât de des merg la medic abonații clinicilor private

Un abonat al clinicilor private vizitează medicul de aproximativ șapte ori pe an, aproape de trei ori mai des decât unul fără abonament la astfel de servicii medicale.

„În baza abonamentului medical, companiile ajută angajații să economisească investind în sănătate. În ultimul an, abonații noștri au accesat aproape 12 milioane de servicii medicale și au economisit în medie 3.500 lei pe an, o sumă care reprezintă mai mult decât un salariu minim brut pe economie în România la momentul actual.

Suma economisită de pacienții cu abonament este variabilă, în funcție de complexitatea abonamentului: cu cât abonamentul cuprinde mai multe includeri, cu atât mai mult economisești”, a mai declarat oficialul lanțului de clinici.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult