- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Explozie de neimaginat a prețurilor la imobiliare! O casă aflată în paragină a fost scoasă la vânzare pentru 75.000 de euro în Alba Iulia

14 Jan, 14:42 • Fundeanu Madalina
Casă aproape de prăbușire, scoasă la vânzare pentru 75.000 de euro în Alba Iulia. Cei care au văzut anunțul susțin că este vorba, cel mai probabil, de o farsă.
Explozie de neimaginat a prețurilor la imobiliare! O casă aflată în paragină a fost scoasă la vânzare pentru 75.000 de euro în Alba Iulia

„Ocazie unică! Casă și teren de vânzare în zona 0 a orașului Alba Iulia”, acesta este începutul unui anunț publicitar al unui proprietar, care cere 75.000 de euro pentru locuință și teren. Din fotografii se poate observa cu ușurință că imobilul este aproape de prăbușire și trebuie demolat, potrivit Ziare.com.

„Casa are 2 camere în suprafață de 45 mp, suprafața totală construită a casei este de 55 mp și terenul este de 163 mp. Casa este construita din cărămidă în anul 1970. Prețul este de 75.000 de euro și este ușor negociabil”, susține vânzătorul.

Casă aproape de prăbușire, scoasă la vânzare pentru 75.000 de euro în Alba Iulia

Anunțul a stârnit discuții aprinse în mediul online, având în vedere starea în care se află locuința, unii susținând că, probabil, este vorba despre o farsă.

„Cer unii pe niște cotețe o roabă de bani când la același preț sau mai ieftin îți iei teren și îți faci casă nouă sau îți cumperi una gata făcută”, susține o persoană.

Te-ar putea interesa și: O garsonieră cu duş lângă birou, scoasă la închiriat în Târgu Mureş. Proprietarul, ținta glumelor pe internet: „Ieși din duș și te pui să înveți”

casa din Alba Iulia
casa din Alba Iulia, Sursa: Facebook Alba Iulia Non Stop

„Dai 75.000 ca să demolezi. Te mai costă demolarea și apoi ai costuri să depozitezi molozul și mizeriile rezultate din demolare. Ajungi la 85.000 de euro. Ajungi să dai peste 520 euro de parcă e în Dubai!”, spune un alt locuitor din Alba Iulia.

Altă persoană îi transmite vânzătorului să mai taie două zerouri, așa „ușor discutabil”, iar un alt comentator susține că probabil ultimul zero a fost trecut din greșeală.

„Practic cumperi un teren În zona zero, la preț de New York, în care nu prea poți construi nimic decât cu dublul autorizațiilor necesare în mod normal”, mai afirmă o persoană.”Nici șobolanii nu stau acolo, scuza-mă frate… dar arata ca după război. Pe ce ceri bani aia???? Poate 7.500 de euro ar mai merge”, spune un alt internaut.

Prețurile imobiliarelor au înregistrat creșteri semnificative și la Alba Iulia, în ultimul an. Prețul mediu de închiriere a unui apartament în centrul orașului Alba Iulia este de aproximativ 260 de euro, iar în zonele periferice prețul este în jurul valorii de 200 euro.

În ceea ce privește prețurile apartamentelor, în centrul orașului acestea pornesc de la 1.200 de euro pe metru pătrat, în timp ce în zonele periferice, prețul se situează în jurul valorii de 950 de euro pe metru pătrat.

Vezi mai multe știri: Solicitările transportatorilor nu au fost aprobate în totalitate. COTAR respinge plafonarea a prețului RCA la 4500-5000 de lei pentru camioane