- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fabrica Nokian Tyres de la Oradea, finanțată de Guvern! Executivul alocă 100 de milioane de euro ca ajutor de stat din totalul investiției

18 Jan, 17:01 • Bumbeneci Diana
Premierul Nicolae Ciucă a confirmat astăzi ajutorul de stat pentru Nokian Tyres de la Oradea. Fabrica de anvelope va oferi statului nu mai puțin de 100 de milioane de euro.
Fabrica Nokian Tyres de la Oradea, finanțată de Guvern! Executivul alocă 100 de milioane de euro ca ajutor de stat din totalul investiției

Nokian Tyres de la Oradea primește o finanțare record de la Guvern. Statul român va oferi fabricii de anvelope 100 de milioane de euro din totalul investiției, anunță Economica.

100 de milioane de euro pentru Nokian Tyres

Executivul condus de Nicolae Ciucă va aproba o schemă de ajutor de stat în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. Banii de la stat sunt alocați pentru construcţia unei fabrici de anvelope la Oradea, judeţul Bihor. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă, înainte de ședința de Guvern.

Vom aproba – prin memorandum – o schemă de ajutor de stat în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pentru ceea ce înseamnă o nouă fabrică de anvelope la Oradea, o fabrică ce va avea o capacitate de producţie foarte mare şi care, de asemenea, va asigura locuri de muncă pentru cetăţenii din judeţul Bihor”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul şedinţei de guvern.

Nokian Tyres
Nokian Tyres

Ajutorul de stat a fost cerut de compania finlandeză Nokian Tyres PLC pentru construirea unei noi fabrici de producţie de anvelope la Oradea. Compania promite noi locuri de muncă și mai ales sprijin atunci când vine vorba despre taxe și impozite.

Mai poți citi: Schimbare majoră pentru pensionari. Românii care au plătit CASS ar putea primi banii înapoi

Viitoarea fabrică va avea capacitatea de a produce şase milioane de anvelope pe an. Primele anvelope ar urma să iasă de pe liniile de fabricaţie în a doua jumătate a lui 2024. De partea cealaltă, producția în regim comercial este aşteptată să demareze la începutul lui 2025, după cum susțin oficialii.

Grupul finalndez ,mai are în prezent fabrici în Finlanda şi SUA. Noutatea este că Nokian Tyres vine cu o fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2.

Producătorul de anvelope premium Nokian Tyres vizează, pe termen mediu, vânzări nete de două miliarde de euro. Acum doi ani, în 2020, vânzările nete au fost de 1,3 miliarde de euro, iar numărul de angajaţi a ajuns la aproximativ 4.600. Compania Nokian Tyres este listată la Nasqad Helsinki.

Ai mai putea citi și: Se va mai schimba ora? Data la care România ar putea trece la ora de vară 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult