- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începe emiterea facturilor la Hidroelectrica. Plata va putea fi eșalonată pe o perioadă de maximum șase luni

01 Feb, 08:55 • Andrei Alina
Peste jumătate de milion de clienți ai companiilor de electricitate și gaze nu şi-au primit facturile de mai bine de 6 luni. Distribuitorii nu au mai emis facturi pentru consumul înregistrat și dau vina pe desele schimbări legislative făcute de guvernanți. Cei mai mulți clienți care nu au primit facturile sunt la Hidroelectrica. Reprezentanţii companiilor dau asigurări că oricine va putea plăti restanţele eşalonat, fără penalităţi.
Începe emiterea facturilor la Hidroelectrica. Plata va putea fi eșalonată pe o perioadă de maximum șase luni

Alexandru locuiește în localitatea Domnești, județul Ilfov, și este unul dintre clienții Hidroelectrica care nu au primit o factură la curent din luna octombrie 2022.

„Ultima factură care a fost emisă de Hidroelectrica şi pe care am achitat-o a fost pe 10 octombrie pentru perioadă de consum, luna iunie. Deci eu am un consum înregistrat şi declarat de mai bine de jumătate de an care nu a fost facturat efectiv”, spune Alexandru.

Citește și: Președintele Hidroelectrica, despre facturile la energie: „Nu vor veni teancuri de 9-10 facturi”

Și în situația lui Alexandru sunt peste jumătate de milion de români. Nu au platit utilitățile pentru că nu au primit facturi.

Reprezentanţii Hidroelectrica au declarat pentru TVR că s-a ajuns în această situație din cauza faptului că societatea a implementat un nou sistem de gestiune şi facturare a clienţilor care va fi capabil să gestioneze numărul mare de clienți ai societăţii, peste 500.000 în acest moment, faţă de 100.000 câţi erau înainte. Primele facturi vor fi emise în luna februarie.

Citește și: Au venit primele facturi de la Hidroelectrica. Acestea pot fi achitate și în rate. Reacțiile internauților: „Așa arată?”

Reprezentanţii Hidroelectrica au adăugat că cei care nu vor putea plăti suma mare trecută în facturi vor avea posibilitatea de a eşalona plata pe o perioadă de maximum şase luni, fără penalităţi.

În situaţia în care este Hidroelectrica mai sunt şi alte companii care furnizează electricitate.

În situaţii similare se află şi multe companii care furnizează gaze.