- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Facturile la gaz cresc din cauza gerului din România. Prețul pe care îl vor plăti românii pentru încălzirea locuinței în ianuarie 2024

23 Jan, 15:04 • Bumbeneci Diana
Gerul din ultimele zile crește facturile la gaze. Prețul pe care îl vor plăti românii pentru încălzirea locuinței: „Facturile s-au dublat"
Facturile la gaz cresc din cauza gerului din România. Prețul pe care îl vor plăti românii pentru încălzirea locuinței în ianuarie 2024

Facturile la gaz s-au dublat atât valoric, cât și din punct de vedere al consumului, din cauza gerului din ianuarie. Luna ianuarie a adus episoade de vreme geroasă care au generat un consum ridicat de gaz pentru încălzirea locuințelor.

Facturile la gaz vor fi mai mari

Chiar dacă prețul gazului a rămas plafonat la 0,31 lei/kWh, creșterea consumului se va simți serios. Mai ales în cazul locuințelor care folosesc centralele individuale pentru încălzire.

facturi gaz
facturi gaz

„Facturile s-au dublat. Am făcut o analiză în cursul zilei de joi pe câteva din zona Capitalei. Această dublare rezultă că a apărut din creșterea puternică a consumului. Luna noiembrie a fost destul de caldă, comparativ cu alți ani. Luna decembrie a intrat pe un regim normal de temperaturi, dar diferența aceasta mare a făcut să vedem o factură dublă în decembrie, față de noiembrie.

Dacă ne uităm pe aceleași facturi, prețurile pentru gaze au fost ușor mai coborâte în luna decembrie, decât în noiembrie cu câteva procente. În ianuarie probabil că vom avea din nou o factură mai mare, datorită consumului ridicat.

Dacă o factură a ajuns în decembrie la 550 de lei, probabil că în ianuarie oamenii să se aștepte la 700 de lei”, a spus Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă, la Antena 3 CNN.

Ai mai putea citi: Jobul de coordonator de curieri a cucerit românii. Cum să câștigi simplu 1000 de euro pe lună

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult