- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Facturile uriașe la energia electrică, un motiv de bucurie pentru români! Care este explicația

22 Feb, 22:33 • Lupu Alexandra
Situație nemaiîntâlnită! Mai mulți români au început să primească facturi uriașe la energia electrică, însă de această dată, pe minus. Iată care este explicația.
Facturile uriașe la energia electrică, un motiv de bucurie pentru români! Care este explicația

Românii se confruntă cu o nouă situație! Mai multe persoane au primit facturi uriașe pentru energia electrică, însă de această dată, pe minus, spune m.ziare.com.

Cu puțin timp în urmă, românii erau exasperați de facturile explozive pe care le primeau pentru energia electrică. Mulți dintre ei au scos sume usturătoare din portofel pentru a achita datoriile. Nu pot fi uitate nici situațiile în care valoarea prezentată în ordinul de plată nu corespundea cu cantitatea reală de consum.

Ei bine, românii sunt puși într-o situație nouă de această dată: primesc facturi care înscriu sume uriașe, dar care, de această dată, sunt pe minus! Mai multe persoane au povestit că se află într-o situație similară în cadrul unui grup.

Facturi uriașe pe minus la energia electrică

Românii s-au regăsit într-o situație similară: au primit facturi uriașe de la energia electrică, dar pe minus! În ultima perioadă, mai multe persoane și-au exprimat nemulțumirea față de ordinele de plată ale utilităților.

Unii oameni nu au primit facturile de mai bine de un an de zile, alții au plătit câte două ordine de plată pe lună, iar situațiile de acest fel continuă. Un caz mai puțin obișnuit a fost relatat în mediul online de către un consumator. Mai exact, un român a aflat că trebuie să primească bani de la furnizorul de energie electrică pe care l-a avut anterior, suma fiind una consistentă. Descoperirea a fost relatată pe Facebook și mai multe persoane s-au regăsit în situație.

energia electrică
energia electrică

Citește și: Bătrânii stau cu orele la cozile uriașe din Botoșani, pentru a plăti facturile prin cardul de energie. Pensionarii sunt revoltați din cauza situației

„M-am trezit cu o factură de peste 1.000 de lei (cu minus) de la fostul E-on! După verificarea tuturor facturilor nu înțeleg de unde au apărut acești bani plătiți de mine în plus.O fi vreo regularizare, ceva, dar nu apare nicio explicație. Dacă mai este cineva în această situație și știe cum pot să intru în posesia banilor îl rog să posteze. Mulțumesc. Menționez că acum sunt la Hidroelectrica și nu am nicio factură!”, relatează internautul.

În secțiunea de comentarii, mai multe persoane au reacționat, majoritatea spunând că se află în aceeași situație. Unii oameni au confirmat că este vorba despre o regularizare, iar pentru a recupera suma prezentată pe minus în ordinul de plată, românii trebuie să completeze un formular din aplicație sau de pe site-ul furnizorului de energie electrică.

„Cu siguranță este o regularizare. Trebuie completat un formular ori din aplicație ori de pe site. Eu am avut de recuperat o sumă recent de la eon pe gaz. Le-a luat cam o luna să returneze suma. Au fost vreo 3 postări similare”, a scris un alt internaut.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Vouchere energie 2023. Aproape 10.000 de români și-au plătit facturile la scurt timp după alimentarea cardurilor