- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fără precedent! Bugetarii care rămân fără voucherele de vacanță și indemnizațiile pentru hrană. Planul Guvernului Ciolacu pentru a reduce cheltuielile

31 Jul, 08:31 • Lupu Alexandra
Guvernul Ciolacu, măsuri dure pentru reducerea cheltuielilor. Bugetarii rămân fără voucherele de vacanță și indemnizațiile pentru hrană.
Fără precedent! Bugetarii care rămân fără voucherele de vacanță și indemnizațiile pentru hrană. Planul Guvernului Ciolacu pentru a reduce cheltuielile

Vești proaste pentru bugetari. Primele informații arată că Guvernul Ciolacu are de gând să limiteze voucherele de vacanță și indemnizațiile pentru hrană pentru reducerea cheltuielilor, informează antena3.ro.

Măsuri dure pentru bugetari

Printre măsurile avute în vedere de Guvernul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor se numără reducerea funcțiilor de conducere la stat. În urma unui acord dintre PNL și PSD, urmează să fie redus numărul de șefi din administrația publică și al membrilor în Comisiile de Administrație.

Sursele guvernamentale au precizat, de altfel, că se ia în considerare reducerea numărului secretarilor de stat și comasarea instituțiilor cu atribuții similare. Propunerea lui Nicolae Ciucă a fost agreată în ședința coaliției de guvernare, în ceea ce privește reducerea cheltuielilor în toate ministerele. Fostul premier este de părere că statul trebuie să ofere propriul exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetățenii din România.

Vezi și: Tichetele de masă majorate NU ajung în august la toți angajații în august 2023. Anunțul Guvernului

Sursele guvernamentale arată că numărul secretarilor de stat va fi redus cu 20%. PNL a propus, printre altele, inclusiv reforma instituțiilor deconcentrate. Acest lucru ar duce la comasarea instituțiilor cu atribuții similare.

„Rezultatul va fi că vom avea mai puțini șefi în administrația publică, mai puțini secretari de stat, instituții comasate, după reducerea de cheltuieli”, informează sursele guvernamentale.

Bugetari
Bugetari

Coaliția de guvernare a mai ajuns la un acord în ceea ce privește restructurarea a aproximativ 200.000 de posturi libere, dar bugetate în Guvern. Măsura ar aduce 8 miliarde de lei la bugetul de stat în fiecare an și urmează să fie aprobată în luna august 2023. De altfel, a fost înaintată o discuție despre impozitarea clădirilor mai scumpe de 500.000 de euro cu 1%.

De asemenea, coaliția de guvernare are în plan limitarea sporului de condiții vătămătoare, tocmai pentru că el este acordat în mai multe cazuri nejustificat. Se pare că Guvernul Ciolacu pregătește măsuri dure cu scopul de a reduce cheltuielile bugetare. Bugetarii vor rămâne fără voucherele de vacanță.

Mai exact, de acestea ar putea beneficia în continuare doar angajații care au venituri brute sub 10.000 de lei. În cele din urmă, măsurile vizează și indemnizațiile de hrană. Concret, de acestea vor beneficia doar bugetarii ale căror venituri sunt mai mici de 10.000 de lei.

Citește și despre: Ce se întâmplă cu prețurile la alimente? Guvernul a promis prețuri mai mici, dar comercianții nu știu cum să aplice ieftinirile. „Ordonanța nu se poate aplica”