- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fără precedent. România este în top 3 în UE la numărul de găini ouătoare, dar producția de ouă este deficitară

25 Jul, 10:24 • Bumbeneci Diana
România are printre cele mai multe găini din UE. Cu toate acestea, producția de ouă este deficitară.
Fără precedent. România este în top 3 în UE la numărul de găini ouătoare, dar producția de ouă este deficitară

România are peste 70 de milioane de capete de păsări, dintre care peste 34 de milioane sunt ouătoare, conform unei analize ZF făcute pe baza datelor de la Eurostat şi de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurare (MADR).

Găini destule, dar ouă puține

România produce anual peste 5,5 milioane de ouă, conform MADR, din care o parte merge şi la export. Însă, cu toate că România se află pe locul trei în topul ţărilor după numărul de găini ouătoare din UE, după Spania şi Franţa, se menţine încă pe deficit comercial.

ouă
ouă

Ai mai putea citi: Automobilul românesc, comoară pe cale de dispariție. Povestea lui Mihai Olar, rădăuțeanul care a salvat de la fier vechi o Dacia 1300. „Darul mai departe unei persoane care nu caută să se îmbogățească de pe urma moștenirii”

În acest sens, România a exportat ouă în valoare de peste 35 de milioane de lei, dar a importat de peste 40 de milioane de euro, ceea ce înseamnă un deficit de circa 5 milioane de euro.

Ai mai putea citi azi și: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult