- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fenomenul fake-news din mediul online ia amploare și în cazul Hidroelectrica: tentative de fraudă în numele său

29 Sep, 11:43 • Oprea Alina
Mediul online poate fi foarte confuz, în același timp și foarte sigur. În realitate, fake-newsul primează și trebuie să avem grijă la ceea ce citim pe internet, situația Hidroelectrica fiind un exemplu concludent.
Fenomenul fake-news din mediul online ia amploare și în cazul Hidroelectrica: tentative de fraudă în numele său

Listarea la bursă și participarea la acestea pot cauza o dependență care pot conduce și către situații în care se pierd bani. S-ar putea spune că acesta este și cazul Hidroelectrica, însă în acest caz este vorba de anumite mesaje care care conduc către tentative de fraudare a micilor investitori. Sunt prezentate oportunități de care investitorii pot avea parte dacă îndeplinesc ceea ce se scrie în mesajele respective prin tranzacționarea acțiunilor societății pe diverse platforme.

Hidroelectrica

 

Află și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/hidroelectrica-face-anuntul-pentru-cei-600-000-de-clienti-se-schimba-modul-de-plata-a-facturilor-370021/

Nu cade victimă mesajelor neoficiale!

Internetul este o sursă ușor de accesat de către oameni și este crezut ca fiind unul dintre cele mai sigure atunci când vine vorba de securitate și siguranță asupra informațiilor. Hidroelectrica face contrariul: oamenii trebuie să evite mesajele neoficiale și mai ales cele venite din partea Hidroelectrica, recomandabil fiind să fie verificat în permanență.

„Hidroelectrica dorește să aducă la cunoștința publicului larg apariția în mediul online a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori, bazate pe mesaje ce promit oportunități exagerate de câștig din tranzacționarea acțiunilor societății pe diverse platforme. Aceste site-uri utilizează în mod neautorizat imaginea companiei, a reprezentanților acesteia, simulează pagina de internet a societății și conțin declarații false de susținere și certificare, atribuite în mod fals Hidroelectrica.”, a furnizat Antena3, fiind declarațiile companiei.

Precauții recomandate de Hidroelectrica

Hidroelectrica a pus accent pe faptul că se încearcă tentative de fraudă în contextul investițiilor, întrucât sunt foarte multe site-uri care se folosesc de imaginea companiei și de aceea recomandat este ca oamenii să verifice în permanență site-ul oficial, dar și comunicatele de presă oficiale care sunt, de asemenea, publicate pe site-ul Hidroelectrica.

S-au pus în lumină precauții pe care oamenii trebuie să le ia în considerare pentru a nu deveni victime ale acestei infracțiuni.

„1. Verificați site-ul oficial: Hidroelectrica operează un singur site oficial, și anume www.hidroelectrica.ro. Toate informațiile oficiale, comunicatele de presă și actualizările privind acțiunile societății pot fi găsite pe acest site. Nu luați în considerare surse neoficiale.

2. Declarațiile reprezentanților: reprezentanții societății noastre nu au încurajat și nu încurajează prin declarații publice utilizarea uneia sau a altei platforme de tranzacționare. Nu vă lăsați influențați de citate sau declarații atribuite acestora în mod neadevărat.

3. Verificați sursele oficiale: înainte de a lua o decizie cu privire la investițiile în acțiuni Hidroelectrica, consultați surse oficiale de informare. De exemplu, Ghidul de a deveni investitor la Bursa de Valori București este disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori București, la adresa: Ghidul Investitorului la BVB.

4. Prudență în decizii: dacă posibilele câștiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să aveți de-a face cu o tentativă de fraudă. Vă recomandăm să manifestați prudență și să evitați interacțiunea cu astfel de site-uri.

5. Atenție la apeluri și e-mailuri suspecte: dacă primiți apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le considerați suspecte, nu răspundeți solicitărilor de a investi și evitați să faceți clic pe link-uri sau să deschideți fișiere atașate.

6. Protejați informațiile personale: nu transferați niciodată bani fără a ști cine îi va primi și nu dezvăluiți informații precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute.

7. Raportați tentativele de fraudă: dacă vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, vă îndemnăm să raportați imediat aceste situații autorităților competente și poliției”, se arată în comunicatul Hidroelectrica remis presei.”, precauții furnizate de Antena3 cu ajutorul celor comunicate de Hidroelectrica.

Află și: https://www.dailybusiness.ro/economie/actionari-hidroelectrica-369743/