- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fermierii pot primi între 70.000 și 200.000 de euro. Cum se pot obține banii de la AFIR

04 Apr, 12:30 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru tinerii fermieri. Aceștia pot primi mai mulți bani de la AFIR.
Fermierii pot primi între 70.000 și 200.000 de euro. Cum se pot obține banii de la AFIR

Tinerii fermieri din țara noastră vor avea la dispoziție două linii de finanțare din Planul Național Strategic 2023-2027. Este vorba despre două mari ajutoare ce însumează nu mai puțin de 400 de milioane de euro. Potrivit informațiilor de la AFIR, intervenția pentru instalarea tinerilor fermieri urmează să fie lansată în cursul acestei veri, iar întregul buget va fi pus la bătaie din prima, adică aproximativ 250 de milioane de euro, anunță AgroTV.

Mai mulți bani de la AFIR pentru tinerii fermieri

Directorul general al AFIR, George Chiriță, a oferit mai multe informații legate de aceste linii de finanțare într-un interviu recent, acordat publicației StartUp Cafe.

Te mai poate interesa: Vama Giurgiu, blocată pe ambele sensuri din cauza protestelor! Fermierii bulgari au ieșit în stradă

Bani pentru fermieri
Bani pentru fermieri

„O să venim în sprijinul tinerilor fermieri. Avem un buget total de 250 de milioane de euro pentru aceștia. Valoarea maximă a sărit de la 50.000 de euro la 70.000 de euro, cu o intensitate de 100%. Vârsta trebuie să fie de maximum 40 de ani, cu cel mult 24 de luni de când și-au înființat forma de organizare. (…) Ghidul a rămas, în principiu, cam același. Noi l-am transmis, iar eventualele modificări pe care le va suferi în Comitetul de Monitorizare o să le transmitem la momentul respectiv. De principiu, a rămas cam același.

Ca noutate, avem intervenția DR-12, investiții în consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați și a fermierilor recent instalați, avem un buget de aproape 170 de milioane de euro. Valoarea maximă a sprijinului public este de 200.000 de euro. De această măsură pot beneficia tinerii fermieri care au finalizat implementarea planului de afaceri cu cel mult 5 ani înaintea depunerii cererii de sprijin. Este ca și o continuare măsurii pentru tinerii fermieri din programul trecut”, a precizat șeful AFIR.

Te mai poate interesa și: Scandal ireal în industria laptelui! Fermierii au deschis război supermarketurilor. „Să menții la raft un preț atât de ridicat este o crimă pentru fermele noastre”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult