- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finanțare de 3 milioane de dolari pentru un antreprenor român. În ce domeniu activează Claudiu Cioba

28 Mar, 15:48 • Lupu Alexandra
Un român a obținut 3 milioane de dolari drept finanțare pentru startup-ul său. Banii provin din fondurile de investiții de capital de risc.
Finanțare de 3 milioane de dolari pentru un antreprenor român. În ce domeniu activează Claudiu Cioba

Un antreprenor român primește o finanțare uriașă, de 3 milioane de dolari! Potrivit informațiilor relatate de profit.ro, banii vor fi folosiți pentru extinderea firmei.

Românul care a obținut finanțare de 3 milioane de dolari

Claudiu Cioba și-a deschis un startup de marketing în comerțul online în urmă cu doi ani. De puțin timp, antreprenorul român a primit vestea pe care o aștepta cu nerăbdare: a obținut o finanțare de 3 milioane de dolari. Potrivit informațiilor, banii provin de la fondurile de investiții de capital de risc și alți finanțatori.

Videowise este platforma deținută de Claudiu Cioba. Aceasta este specializată în video marketing pentru brandurile e-commerce și este înregistrată în SUA. Printre clienți se numără și brandul de cosmetice Haus Labs by Lady Gaga.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Doi antreprenori români au lansat un proiect inedit. WonderBaby, prima aplicație românească menită să sprijine părinții

Afacerea lui Claudiu Cioba a obținut o rundă de finanțare de 3 milioane de dolari de la fondurile de investiții, iar scopul ajutorului este acela de a extinde capabilitățile și posibilitățile platformei, „transformând-o într-un omnichannel al experienței de cumpărare online prin video marketing”.

Fondurile de investiții Slack Fund sunt cele care au contribuit la finanțarea rundei de tip seed, cu participarea FounderCollective, Underline Ventures, Ratio Ventures și MuVentures. Totodată, o contribuție semnificativă au avut și investitorii strategici, referindu-ne la Javier Olivan, Ed Baker, Stan Chudnovsky, Scott Belsky și Gokul Rajaram.

Claudiu Cioba, românul care a primit o finanțare uriașă
Claudiu Cioba, românul care a primit o finanțare uriașă

Claudiu Cioba a anunțat deja ce va face cu finanțarea uriașă pe care o primit-o. Antreprenorul român a declarat că acum are posibilitatea de a extinde platforma și în afara zonelor în care era cunoscută deja, precum Shopify.

„Acum avem oportunitatea de a extinde Videowise în afara Shopify inclusiv către SalesForce Commerce Cloud”, spune antreprenorul român.

Așadar, Videowise își propune să extindă tehnologia dedicată experiențelor de cumpărături video, dar mai mult decât atât, compania are în plan să devină lider pe piața globală, în ceea ce privește videoclipurile interactive din e-commerce. Vestea a venit la fix pentru antreprenorul român, având în vedere că plaforma realizată în 2021 primește finanțarea de care avea nevoie pentru a se dezvolta în cele ce urmează.

Citește și despre următorul subiect: Șocul pe care l-a trăit un antreprenor care oferă contract de muncă și salariu de până la 7200 de lei: „Nu găsești pe nimeni! Poate începători.”