- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finanțare de 50.000 de euro GRATIS pentru români. Cum poți obține banii

28 Feb, 23:17 • Bumbeneci Diana
Vești excelente pentru români! Pregătiți proiectele pentru finanțarea de 50.000 EURO.
Finanțare de 50.000 de euro GRATIS pentru români. Cum poți obține banii

Sunt vești bune pentru românii care au nevoie de finanțare. Linia ”DR-14 – Investiții în fermele de mici dimensiuni” va fi lansată anul acesta, în luna octombrie, potrivit informațiilor din cadrul calendarului estimativ publicat recent de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Finanțare benefică pentru români

Cu toate acestea însă, consultanții îi sfătuiesc pe micii fermieri să se pregătească din timp, pentru a putea depune proiectele în primele zile.

Implicarea tot mai mare pentru finanțarea de 50.000 de euro, prin intervenția DR-14, este una sesizabilă, motiv pentru care se așteaptă depunerea unui număr foarte mare de cereri. Din acest motiv, apelul de proiecte ar putea fi închis după primele 5 zile, dacă se va depăși pragul financiar impus de AFIR.

”AFIR a anunțat că DR-14 se va lansa în toamnă. Nu aș vrea să fiu negativist în ceea ce privește lansarea măsurii, consider că se poate lansa și mai devreme de această estimare, pentru că este o măsură foarte așteptată. Ce vreau să spun este că va fi o măsură supralicitată la maxim. Dacă DR-22 este supralicitată 550%, cred că DR-14, la cât este de așteptată, va fi 2000%”, a precizat consultantul Cosmin Măglaș pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Din acest motiv, consultanții sunt de părere că micii fermieri trebuie să aibă toate documentele pregătite pentru când va începe depunerea proiectelor.

Poți citi: Rabla pentru sobe 2024. Ministerul Mediului anunță când ar putea fi lansat programul

Finanțare
Finanțare

”Cei care vor să aplice, e bine deja să înceapă să intre în discuții cu consultanții, pentru că nu mai țintim termenul de depunere de 1 lună sau 3 luni de zile. Vorbim doar de primele 5 zile. La orice apel de proiecte pe orice program de finanțare, unde s-a îndeplinit baremul de 170%, se oprește aplicația, numai că în primele 5 zile nu se poate opri. Deci în acele prime 5 zile trebuie să depui proiectul, de regulă. Dacă vii la consultant înainte cu 3 zile, nu o să aibă timp să-ți facă documentația”, a precizat consultantul Neluțu Dogaru.

Conform Ministerului Agriculturii, bugetul alocat intervenției DR-14 este de 108 milioane de euro, iar micii fermieri pot obține un sprijin de maximum 50.000 de euro/fermă, cu o rată de finanțare de 85%.

Ai mai putea citi și: Proiect inedit! Cursuri în valoare de 14 milioane de euro pentru o categorie de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult