- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Firmele lui Dorinel Umbrărescu au preluat ultimele loturi din Autostrada Moldovei. CNAIR anunță semnarea contractelor

15 Feb, 19:46 • Bumbeneci Diana
Firmele lui Dorinel Umbrărescu sunt oficial responsabile şi de ultimele trei loturi din autostrada Moldovei, de la Bacău la Paşcani. Astăzi s-au semnat contractele cu CNAIR.
Firmele lui Dorinel Umbrărescu au preluat ultimele loturi din Autostrada Moldovei. CNAIR anunță semnarea contractelor

Compania

Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță semnarea a noi contracte de mare succes. Loturile Autostrăzii Moldovei intră în execuție. Contractele au fost semnate în cursul zilei de azi.

CNIAR anunță semnarea contractelor cu Dorin Umbrăescu

Reprezentanții CNAIR anunță că astăzi, 15 februarie 2023, s-au semnat contractele de execuţie pentru ultimele trei loturi ale autostrăzii Moldovei care rămăseseră necontractate. Este vorba despre loturile dintre Bacău şi Paşcani, care vor fi construite de asocierea Spedition UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade, formată din companii deţinute de antreprenorul Dorinel Umbrărescu. Potrivit anunțului public, valoarea totală a contractelor este de 4,68 miliarde de lei, iar sursa de finanţare o reprezintă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Conform CNAIR, contractul celor trei loturi contractate miercuri are o lungime totală de 77,4 kilometri, iar durata fiecărui contract este de 150 de luni, din care 30 de luni sunt dedicate perioadei de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni – perioadei de garanţie a lucrărilor, potrivit anunţului publicat pe site-ul CNAIR.

Ai mai putea citi: Pas istoric pentru Autostrada Moldovei. Sorin Grindeanu anunță că a început construcția a peste 300 de kilometri de drum

Dorinel Umbrărescu
Dorinel Umbrărescu

Mai exact, la ora actuală, firmele lui Umbrărescu sunt responsabile de zece din cele treisprezece loturi pe care autostrada Moldovei le va avea în total, deci tot traseul de la Buzău la Paşcani.

Cele trei companii ale lui Dorinel Umbrărescu sunt extrem de cunoscute la nivel național și internațional, asta deoarece au deja experienţă în domeniul infrastructurii. Dorinel Umbrărescu este de altfel, cel mai mare constructor de pe piaţa locală cu firma Spedition UMB, care a realizat afaceri de 1,3 miliarde de lei în 2021. Cel mai important proiect din portofoliul firmelor lui Umbrărescu până acum este autostrada Braşov – Târgu-Mureş – Cluj – Oradea, unde Spedition UMB este responsabilă de câteva tronsoane.

Citește și: Alertă în România! După cutremurul de 5.7 grade Richter au avut loc 160 de replici

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult