- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Florin Călinescu își deschide o nouă afacere. Ce are de gând să facă cu cele 2 hectare de teren pe care le deține fostul jurat de la PRO TV

08 Nov, 14:10 • Bocioacă Bianca
Actorul Florin Călinescu vrea să pornească pe un nou drum și să deschidă o afacere într-un domeniu complet diferit de ceea ce a făcut până acum.
Florin Călinescu își deschide o nouă afacere. Ce are de gând să facă cu cele 2 hectare de teren pe care le deține fostul jurat de la PRO TV

Celebrul om de televiziune, Florin Călinescu, a mărturisit că în viitorul apropiat își dorește să deschidă o nouă afacere. Fostul jurat de la „Românii au talent” a decis că e momentul să se reprofileze și să încerce ceva nou, potrivit capital.ro.

Actorul practică de câțiva ani agricultura de subzistență, deoarece are două hectare de teren în apropiere de București, dar și de Pitești. Pentru că își dorește să facă agricultură așa cum făcea când era copil, Florin Călinescu îngrijește terenurile pe care le are și plantează legume pe acestea. Vedeta mai crește și păsări și porci.

„Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, spunea acesta în urmă cu doi ani.

Florin Călinescu crește porci din rasa Bazna

Porcii pe care îi crește acesta sunt din rasa Bazna, o rasă pur românească. Porcul de Bazna a apărut din încrucișarea între scroafe din rasa Mangalița și porcii din rasa Berkshire și provine din localitatea Bazna, din Transilvania.

Citește și: Marile ferme de porci au declarat război comerțului ambulant și micilor samsari din cauza pestei porcine. Fermierii amenință cu plângeri penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

„Mai punem un cartof, mai punem o varză, ceva păsăret și niște porci. Mi-a intrat în cap să cresc porci de Bazna. Porcul de Bazna este rasă pur românească. Istoria lui este de la Bazna chiar, că, dacă era de la New York, se chema porc de New York. Ungurii l-au înregistrat pe ăla de Mangalița, dar și noi suntem aproape. Se spune acuma, cu voce mică, când sunt ungurii la mijloc, că e și de Transilvania, din motive cunoscute doar de ei.

Bazna este un porc care, atunci când ăia au găsit gaz în Podișul Transilvaniei nu știau cum… și au adus mineri din Anglia și ăia au venit cu porci de Berkshire, niște porci negri. S-au încuscrit cu niște mistreți din pădure, că nici Mangalița nu e o rasă venită așa”, a declarat Florin Călinescu.

„Și atunci, mistrețul, luând niște scroafe de pe la oameni la întrebări, la discotecă, avem Mangalița albă, roșie și neagră și Bezna este Mangalița cu Berkshire. De asta poate ziceai că nu e chiar aș aromânesc, dar el este pur și simplu românesc.

Este acel porc negru, cu păr mai mare decât Mangalița, e foarte sârmos, care are crupa aia albă, cu o dungă gri, până la picioarele din față”, a explicat actorul pentru pentru Agro TV.

Citește și: Gigi Becali a fost jefuit! Oile au fost furate de pe terenul milionarului din Pipera. Cele 3 mioare valorează 1500 de euro