- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Florin Cîțu depune un nou proiect de lege în Parlament. Ce se va întâmpla cu reducerea contribuției de sănătate

07 Mar, 22:07 • Lupu Alexandra
Florin Cîțu a depus un nou proiect de lege în Parlament. Iată ce se va întâmpla cu reducerea dividentelor și a contribuției de sănătate.
Florin Cîțu depune un nou proiect de lege în Parlament. Ce se va întâmpla cu reducerea contribuției de sănătate

Florin Cîțu a confirmat că a depus un nou proiect de lege în Parlament, anunță economedia.ro. Primele informații arată că senatorul PNL a vizat atât reducerea dividentelor de la 8 la 5%, cât și contribuția de sănătate.

Florin Cîțu, noi propuneri în Parlament

Senatorul PNL a confirmat că a depus un nou proiect de lege în Parlament, care vizează atât reducerea dividentelor de la 8 la 5%, cât și a pragului contribuției de sănătate de la 24 la 12 salarii minime, referindu-ne la veniturile din chirii. Cîțu susține că soluția liberală pentru bunăstarea economiei înseamnă tocmai taxe cât mai puține și cât mai mici, dar la fel de bine, reducerea cheltuielilor. Acesta a vorbit inclusiv despre creșterea financiară de 5.9% care a fost înregistrată în perioada 2020-2021.

Te-ar putea interesa și: Impozitarea contractelor part-time, războiul PNL-PSD. Florin Cîțu cere ordonanță de urgență. Statul român abuzează cetățenii

„Am depus proiectul de lege pentru reducerea impozitului pe dividende de la 8% la 5% şi pentru reducerea pragului de plată a contribuţiei de sănătate de la 24 de salarii minime la 12 salarii minime în cazul veniturilor din chirii.

Soluţia liberală pentru economie înseamnă taxe puţine şi mai mici, colectare mai bună şi reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului. Am demonstrat că se poate în 2020-2021 şi economia a crescut cu 5.9% pe an fără creşteri de preţuri sau dobânzi”, scrie senatorul PNL într-o postare publicată pe Facebook.

Florin Cîțu a depus o nouă propunere în Parlament
Florin Cîțu a depus o nouă propunere în Parlament

În continuare, Cîțu menționează că trebuie să fie eliminate toate efectele nocive ale ordonanței 16/2022, impusă de PSD, exact așa cum s-a întâmplat în 2020, atunci când au fost excluse restricțiile și taxele implementate de partidul menționat. În final, senatorul PNL a evidențiat că toți indicatorii economici arată că statul român a fost mai bine administrat în guvernarea liberală.

„Exact cum am făcut în 2020 când am eliminat toate taxele şi restricţiile impuse de PSD prin ordonanţa 114/2018. Oricât ar ţipa propaganda socialistă TOŢI indicatorii economici arată că România a fost mai bine administrată în guvernarea liberală”, completează Florin Cîțu.

Citește și despre următorul subiect: Florin Cîțu, atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu: ”PSD este praf şi pulbere. Îţi iei gaşca şi plecaţi acasă dacă îţi arăt că se poate?”