- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Impozitarea contractelor part-time, războiul PNL-PSD. Florin Cîțu cere ordonanță de urgență. Statul român abuzează cetățenii

13 Feb, 21:37 • Polojan Tudor
Proiectul de lege pentru eliminarea suprataxării contractelor part-time a fost depus în Parlament, luni, de către liberali. Aceștia, printre care și foști miniștri PNL, susțin că PSD ar încuraja economia subterană.
Impozitarea contractelor part-time, războiul PNL-PSD. Florin Cîțu cere ordonanță de urgență. Statul român abuzează cetățenii

Fostul premier liberal, Florin Cîțu, cere eliminarea prin ordonanță de urgență a supraimpozitării contractelor part-time. Acesta a semnat și un proiect de lege în acest sens, scrie stiripesurse.ro.

„Supraimpozitarea contractelor part-time trebuie eliminată prin ordonanţă de urgenţă IMEDIAT. Am fost împotriva acestei măsuri din primul moment (am mai eliminat-o în 2020 după ce fusese introdusă de Dragnea). Am depus amendamente la diferite proiecte de legi şi la legea bugetului pentru a scoate această mizerie socialistă. PSD s-a opus de fiecare dată. Astăzi am semnat şi proiectul de lege al PNL care elimină acest furt din buzunarele românilor”, a scris pe pagina sa de Facebook, Florin Cîțu.

Mai citește și: Ce se întâmplă cu Legea Pensiilor. Declarațiile lui Marcel Ciolacu. „Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie”

Raluca Turcan cere eliminarea suprataxarii contractelor part-time/ sursa foto: Partidul Național Liberal
Raluca Turcan cere eliminarea suprataxarii contractelor part-time/ sursa foto: Partidul Național Liberal

Contracte part-time sau muncă la negru

Raluca Turcan, fost ministru al Muncii din partea PNL, spune că din punctul de vedere al membrilor partidului liberal, munca trebuie încurajată și nu suprataxată. Ea este de părere că Florin Cîțu are dreptate absolută și că este nevoie de o ordonanță de urgență în acest sens.

„Sute de mii de oameni sunt afectați de prevederile actualei legi. Prin această inițiativă situația lor se poate îndrepta.

Multe contracte de nuncă vor fi scoase din economia subterană și încasările la bugetul consolidat vor crește. PNL consideră că munca trebuie încurajată și nu suprataxată.

Este foarte important să susținem mai mult România care muncește. Atunci când ceva nu merge trebuie să avem inteligența și flexibilitatea să admitem și să corectăm. Modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parțial este o inechitate și este o măsură profund injustă”, a completat Raluca Turcan

Un angajat care muncește doar două, patru sau șase ore etse taxat la fel ca unul care muncește 8 ore în fiecare zi. Acest lucru este nedrept, fostul ministru PNL acuzând Ministerul de Finanțe că și-a propus colectarea de cât mai mulți bani la buget.

Din păcate, indiferent de care a fost scopul acestei OUG prin care munca part-time este suprataxată, nu s-a ajuns decât la rezultate negative. Munca la negru crește, deoarece angajatorii nu vor sau nu își permit să plătească taxe pentru un om care lucrează doar două ore la fel pentru unul care lucrează opt.

Se așteaptă un rezultat pozitiv al acestei acțiuni a PNL. Turcan a precizat faptul că partidul prevede ca baza de calcul să nu mai fie calculată la baza salariului minim brut pe economie, ci așa cum este normal, la venitul efectiv realizat.

Informează-te și în legătură cu: Lovitură de stat în Republica Moldova. Planurile diabolice ale Rusiei. Analistul militar Radu Tudor avertizează riscuri pentru România

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult