- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Florin Piersic a recunoscut câți bani câștiga pe vremea lui Ceaușescu. „40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”

26 Dec, 18:00 • Gabriela Andreescu
La cei 86 de ani, îndrăgitul actor Florin Piersic încă joacă în spectacole și uimește cu vitalitatea sa. Invitat, de curând, în cadrul unei emisiuni, actorul a dezvăluit câţi bani câştiga pe vremea lui Nicolae Ceauşescu din filmele în care juca.
Florin Piersic a recunoscut câți bani câștiga pe vremea lui Ceaușescu. „40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”

Cu o carieră care aproape că depășește jumătate de secol, Florin Piersic și-a trăit, practic, întreaga viață pe scenă. Emblemă a cinematografiei românești, Piersic a interpretat zeci de rolul și a intrat în pielea a numeroase personaje istorice. Multă lume s-a întrebat cât de bine a trăit marele actor în perioada comunismului și câți bani a câștigat pentru fiecare film. Misterul la această întrebare a fost lămurit recent, chiar de actor, informează Antena 3.

Legendarul actor Florin Piersic a dezvăluit sumele de bani pe care le câștiga din cinematografie

Invitatul special al pod-castul găzduit de Mihai Morar, Florin Piersic a vorbit despre viața de actor din vremea comunistă. Contrar așteptărilor, acest stil de viață era unul extrem de solicitant, a dezvăluit actorul.

„Trebuia să joc în filmele în care eram distribuit. Trebuie să merg în munți, la filmări. Aveam 38 de călătorii cu avionul, dus-întors, pentru că seara jucam la teatru. Dormeam doar două ore. Venea o mașină, mă ducea la aeroport”, a povestit Florin Piersic.

Piersic a spus că, prin natura filmelor de acțiune în care a jucat, se consideră opusul actorilor „de scaun”

„Ei puneau la dispoziție unde să locuiești și drumul, unde mergeai la filmare. Eu n-am fost actor de scaun, de birou. Eu am fost cu bătăi, cu cai, cu nebunie. ”

Mărgelatu, unul dintre rolurile cu care Florin Piersic va rămâne în istoria cinematografiei românești
Mărgelatu, unul dintre rolurile cu care Florin Piersic va rămâne în istoria cinematografiei românești

Citește și: Concediu de odihnă 2023. Ce s-a schimbat în legislație și care sunt noile drepturi ale angajaților

Actorul a dezvăluit sumele de bani pe care le primea de la stat, pentru rolurile sale:

„Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului,” a spus Piersic

În plus, steaua cinematografiei românești i-a citat și pe colegii săi din breaslă, care, la rândul lor,  se plângeau de lipsă de fonduri:

„Restul primeai, am văzut cu ochii mei, pe Caragiu, pe Codrescu, care spuneau: „Domnule, nu ne mai dați niște bani?”.

Florin Piersic a fost întrebat la pod-castul lui Mihai Morar dacă se teme de clipa în care se va stinge, iar răspunsul a fost mai mult decât direct:

„Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce”, a precizat Florin Piersic.

Artisul a dezvăluit că a fost martor al mai multor tragedii în viaţa sa, mai dezvăluie sursa citată.

Citește și: Deși învârt banii cu lopata, aceste vedete nu fac daruri de Crăciun în familie. Motivul bizar invocat de starlete

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult