- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fondul de Garantare a Asiguraților a soluționat peste 72.000 de cereri de plată: „Au fost efectuate către creditorii de asigurare ai societăţilor de asigurări aflate în faliment.”

09 Nov, 19:28 • Oprea Alina
Fondul de Garantare a Asiguraților a soluționat, în total, 72.688 cereri de plată, iar valoarea plăților efectuate în contul acestor cereri a ajuns la 663,3 milioane de lei! Aceste plăți au fost efectuate către creditorii de asigurare în contextul societăților care se aflau în faliment!
Fondul de Garantare a Asiguraților a soluționat peste 72.000 de cereri de plată: „Au fost efectuate către creditorii de asigurare ai societăţilor de asigurări aflate în faliment.”

Au fost soluționate 72.688 cereri de plată e Fondul de Garantare a Asiguraților, iar în primele zece luni ale anului, valoarea plăților efectuate în contul acestor cereri s-a ajuns la suma de 663,3 milioane de lei, conform Agerpres.

„Fondul de Garantare a Asiguraţilor a soluţionat 72.688 cereri de plată, până la finele lunii Octombrie a anului curent, valoarea plăţilor efectuate în contul acestor cereri ajungând la suma de 663,3 milioane lei. Plăţile au fost efectuate către creditorii de asigurare ai societăţilor de asigurări aflate în faliment.”, a comunicat FGA, potrivit Economedia.

Citește mai multe despre: Schimbare de ultim moment! Asigurările Euroins nu mai expiră în această săptămână. FGA a anunțat noul termenul de valabilitate

Fondul de Garantare a soluționat peste 72.000 cereri de plată!
Fondul de Garantare a soluționat peste 72.000 cereri de plată!

Ce a achitat Fondul de Garantare a Asiguraților?

Astfel, FGA a achitat:

– 53.735 cereri de plată în sumă de circa 526 milioane lei – City Insurance SA;

– 16.570 cereri de plată, în sumă de circa 106,7 milioane lei – Euroins SA

– 1.453 cereri de plată în sumă de circa 20,6 milioane lei – Carpatica Asig SA;

– 924 cereri de plată în sumă de circa 9 milioane lei – Astra SA;

– 6 cereri de plată în sumă de circa 957.000 lei – Certasig SA;

– 170.657 cereri de plată înregistrate pentru Euroins SA, până la 31 octombrie 2023

Au fost înregistrate 98.207 cereri de plată de către Fondul de Garantare a Asiguraților pentru Societatea Euroins SA si au vizat acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor (Anexa 10), precum și 72.450 cereri de restituire primă.

Mai mult decât atât, creditorii de asigurare ai societății Euroins SA pot depune, în continuare, cereri de plată/restituire primă, pri intermediul site-ului FGA sau prin poștă, cu confirmare de primire.

Termenul prevăzut de art. 14 alin. (1) din Legea nr. 213/2015, pentru depunerea cererilor de plată, nu s-a împlinit.

Potenţialii creditori de asigurare care vor să solicite deschiderea dosarelor de daună la FGA trebuie să fie conștienți de faptul că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este nevoie să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată-Anexa 10.

Cererile de plată/restituire primă sunt soluţionate în ordinea înregistrării acestora la FGA, iar acestea sunt nalizate de către direcţiile de specialitate ale Fondului.

Paşii necesari pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată/restituire primă sunt postaţi pe site-ul FGA.

Citește mai multe despre: Numarul cererilor de plată primite de la clienţii şi pagubitii EUROINS a depăşit 80.000