- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ford se pune pe picioare! Compania deschide comenzile pentru camionul F-150 Lightning, după ce a fost închisă în urma problemelor de producție

06 May, 16:45 • Constantin Cristina
Ford anunță că va prelua comenzile pentru popularul său camion F-150 Lightning, în urma dezastrului pe care l-a întâmpinat cu producțiile.
Ford se pune pe picioare! Compania deschide comenzile pentru camionul F-150 Lightning, după ce a fost închisă în urma problemelor de producție

Ford Motor Co a declarat vineri că va deschide comenzile pentru popularul său camion F-150 Lightning de săptămâna viitoare. Compania are ca obiectiv să ajungă la producția anuală de 150.000 de unități, a anunțat Reuters.

Vezi și: FOTO + VIDEO: Ford a anunțat primul model electric construit în România

Ford se pune pe picioare! Compania deschide comenzile pentru camionul F-150 Lightning

Firma s-a confruntat cu mai multe probleme de producție, în urma incendiului la o baterie și a fost închisă din februarie până în martie, fiind reluată producția din nou.

Acum, compania se confruntă cu o altă problemă, mai exact cu producția de camionetele F-15o, de cauza lipsei de mânere.

„În timp ce o lipsă de piese de la furnizori afectează unele dintre fabricile noastre din America de Nord, ne așteptăm să recuperăm toată producția afectată”, a precizat miercuri, producătorul auto într-o declarație trimisă prin e-mail.

Ford
Ford

Săptămâna aceasta, compania a înregistrat venituri solide în primul trimestru și și-a reiterat planurile de a crește producția Lightning la un ritm de 150.000 de vehicule pe an până la sfârșitul acestui an.

Această firmă este producătoare de automobile operată de Ford of Europe, cu sediul în Craiova, România.

În martie 2016, s-a anunțat că EcoSport va fi construit la uzina de la Craiova începând din toamna anului 2017, mutând producția pentru piața europeană de la actuala fabrică din Chennai, India. Acest lucru se întâmplă pe fundalul pieței în creștere pentru segmentul SUV-urilor din Europa și va aduce o investiție de 200 de milioane de euro fabricii.

În martie 2022, se anunță că Otosan urmează să achiziționeze proprietatea Ford România.

Alte articole: Ford EcoSport, vânzări record 2023. Autoturismul produs la Craiova, pe locul 24 în topul vânzărilor de SUV-uri mici în Europa