- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fostul ministru al Turismului a murit. Dan Matei Agathon avea 73 de ani

20 Jul, 11:36 • Lupu Alexandra
A murit Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului în Guvernul Năstase. Veste cruntă pentru România!
Fostul ministru al Turismului a murit. Dan Matei Agathon avea 73 de ani

Dan Matei Agathon a murit la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), informează hotnews.ro.

Dan Matei Agathon a murit

Dan Matei Agathon a murit la vârsta de 73 de ani. El a fost membru fondator al FSN, iar ulterior, a ajuns director în Guvernul României imediat după 1989. Din 1992, Dan Matei Agathon a fost ministru al Turismului. A deținut acest post și în perioada 2000 – 2004. În perioada 1992 și 2004 a fost deputat.

Citește și: Cine era Marius Ivan, milionarul care a murit din cauza unei fotografii. Imagini de la locul tragediei

Numele fostului ministru al Turismului a fost legat de controversatul și eșuatul proiect Dracula Park. Proiectul a fost inițiat alături de Adrian Năstase. Planul avea în vedere ridicarea unui complex turistic tematic în jurul legendei lui Dracula. Proiectul nu a ajuns să fie materializat în totalitate. Planul a primit  numeroase critici.

Dan Matei Agathon
Dan Matei Agathon

„Astăzi s-a stins din viață fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider unicul ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea să lucrez doi ani cu el și pot să vă spun că a fost un om într-adevăr pasionat de această mare industrie a României! Odihnește-te în pace, prietene”, a scris Burcea, pe pagina sa de Facebook.

Dan Matei Agathon a fost secretar general și purtător de cuvânt al Confederației Patronale din Industria României (CONPIROM), informează gandul.ro. În aprilie 2010, fostul ministru al Turismului a fost numit purtător de cuvânt al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR). Totodată, în iunie 2013, Dan Matei Agathon era președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS).

Dan Matei Agathon a avut legături cu sfera patronală încă de la începutul anilor 1990. El a fost subsecretar de stat și împuternicit special al Guvernului în relațiile cu sindicatele și patronatul.

„Dumnezeu să-l odihnească! Și eu am lucrat alături de dumnealui în perioada 2001-2003 la Ministerul Turismului. Într-adevăr, a fost un profesionist și un mare om. Sunt recunoscătoare și privilegiată că l-am întâlnit și am lucrat împreună”, a spus Adriana Netedu.

„Sunt profund îndurerat de pierderea unui prieten drag/adevărat cu care am făcut echipă 4 ani. Super colaborare cu un om minunat”, a spus Nicolae Neacșu.

Vezi și: Ce averi lasă în urma miliardarii confirmați decedați în această seară în submarinul Ocean Gate. Au avut averi ca în filme, dar au murit înghețați, lângă epava Titanicului