- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Franța promite intrarea României în Schengen. Întâlnire de ultimă oră! Klaus Iohannis și ministrul francez de externe, la Cotroceni.

27 Jan, 16:50 • Polojan Tudor
Președintele României, Klaus Iohannis, a primit vizita ministrului de externe francez Catherine Colonna. Întâlnirea a avut loc la Cotroceni iar discuția s-a axat pe mai multe teme, cea mai importantă fiind aderarea României la Spațiul Schengen.
Franța promite intrarea României în Schengen. Întâlnire de ultimă oră! Klaus Iohannis și ministrul francez de externe, la Cotroceni.

Relațiile dintre România și Franța par a fi din ce în ce mai apropiate. Într-o vizită fulger în România a ministrului de externe, Catherine Colonna, s-a subliniat de către oficialul francez susținerea pe care o are România din partea Franței cu privire la aderarea țării noastre la Schengen, scrie stiripesurse.ro.

Administrația Prezidențială a anunțat faptul că Președintele României a așteptat-o pe Catherine Colonna la Cotroceni. Scopul principal al vizitei a fost celebrarea a 15 ani de la semnarea Declarației comune a Parteneriatului Strategic dintre cele două țări și contribuția Franței privind forțele militare aliate în țara noastră.

Perspectivele și stadiul de dezvoltare a proiectelor comune din domeniul economic și domeniul securității și apărării, evoluțiile recente ale situației de securitate din regiunea Mării Negre dar și intensificarea asistenței umanitare și facilitarea exporturilor de cereale către Ucraina, au fost printre temele cele mai importante pe care Președintele Iohannis și Catherine Colonna le-a discutat. Sancțiunile împotriva Rusiei și necesitatea consolidării acestora a fost și ea discutată de către cei doi.

Te-ar mai interesa și: Sprijin record pentru români! Guvernul oferă până la 1 milion de euro! Iată cum îi poți obține

Președintele Klaus Iohannis, discuție despre aderarea la Schengen/ sursa foto: adevarul.ro
Președintele Klaus Iohannis, discuție despre aderarea la Schengen/ sursa foto: adevarul.ro

Aderarea la Schengen, promisiune din partea Franței

Ministrul francez a subliniat sprijinul pe care România l-a avut și-l va avea în continuarea din partea statului francez. Colonna a promis siguranța veto-ului în aderarea țării noastre la Spațiul Schengen.

„Președintele Klaus Iohannis a mulțumit Franței pentru susținerea demersurilor României de aderare la spațiul Schengen, precum și pentru contribuția la întărirea securității și apărării în regiunea Mării Negre, în special prin asumarea conducerii Grupului de Luptă al NATO de pe teritoriul țării noastre, ca parte a eforturilor aliate de creare a unei apărări mai coerente și mai puternice pe întregul Flanc Estic”, a comunicat Administrația Prezidențială de la Cotroceni.

Informează-te și în legătură cu: Structura anului școlar 2023-2024. Iată cum va fi structurat anul școlar care va începe pe 11 septembrie

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult