- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fraţii Pavăl de la Dedeman se pregătesc de o nouă investiție, în valoare de 22 milioane de lei! Ce achiziție vor face aceștia

02 Mar, 10:48 • Lupu Alexandra
Frații Pavăl de la Dedeman vor face o achiziție de 22 milioane de lei. Iată ce și-au propus aceștia să cumpere în luna martie a acestui an.
Fraţii Pavăl de la Dedeman se pregătesc de o nouă investiție, în valoare de 22 milioane de lei! Ce achiziție vor face aceștia

Frații Pavăl de la Dedeman sunt pregătiți să pună în aplicare un nou plan de investiții! Aceștia vor să cumpere 5% din producătorul de cărămizi Cemacon (CEON), iar tranzacția este estimată la 22 milioane de lei, susține zf.ro.

Frații Pavăl, investiție de 22 milioane de lei

Frații Pavăl au anunțat că în perioada 9 și 22 martie și-au propus să finalizeze tranzacțiile pentru a achiziționa 5% din compania producătorului de cărămizi Cemacon. Achiziția va fi făcută prin Paval Holding, mai exact, vechiul de investiții financiare care le aparține celor doi români. Doar 5% din firma menționată mai este disponibilă pentru tranzacționare, iar proprietarii magazinelor Dedeman nu renunță la ideea de a face această investiție. După încheierea operațiunii, Cemacon se va delista.

Paval Holding va oferi 22 mil. lei pentru cele 46 milioane de acțiuni ale producătorului, astfel, frații vor achita 0.48 lei pe unitate. Proprietarii magazinelor Dedeman dețin deja 95% din Cemacon, prin Paval Holding și PIF Industrial. În momentul de față, intermediarul ofertei este Estinvest. Producătorul de cărămizi are o capitalizare de 453 milioane de lei, iar în ultimele 12 luni, acesta a adăugat un plus de 5.5% pe fiecare acțiune. La finalul lui 2022, compania a raportat un profit net de 70 mil. lei și afaceri estimate la suma de 221 mil. lei.

Vezi și: Imperiul Dedeman, în continuă ascensiune! Frații Pavăl vor să devină proprietarii unei mari fabrici

Investiția pare a fi una avantajoasă pentru cei doi români. Compania Cemacon susține că 2023 o va ajuta să se plaseze într-o etapă de stabilizare a pieței, dar mai ales, va aduce proiecte de investiții consistente și posibilitatea de a dezvolta resursele umane din firmă.

Frații Pavăl de la Dedeman fac o nouă achiziție
Frații Pavăl de la Dedeman fac o nouă achiziție

„Capitalul financiar semnificativ acumulat va susține investițiile planificate pentru acest an, dar și achiziția unei fabrici similare, la care lucrăm în prezent. Punem în valoare know-how-ul și resursele acumulate pentru a ne dezvolta în sectorul de materiale de construcții; anul acesta, vom lansa o fabrică de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizate și ne vom extinde capacitățile de producție de blocuri ceramice cu achiziția unei unități de producție în județul Bihor.

Ne aşteptăm ca în 2023 piaţa să urmeze cursul firesc al ciclurilor economice şi să intrăm într-o etapă de stabilizare a pieţei, fără a preconiza scăderi abrupte ale cererii şi ale pieţei construcţiilor rezidenţiale noi. Ne planificăm activitatea de producţie bazându-ne pe faptul că cererea de locuinţe care să asigure atât confort, cât şi eficienţă energetică se va menţine pe un trend constant, iar noi putem livra soluţii care să răspundă optim nevoilor beneficiarilor. Cu această convingere lucrăm intens la implementarea de proiecte de investiţii consistente, ne consolidăm echipa şi investim în dezvoltarea resursei umane din companie”, se menționează în raportul producătorului.

Frații Pavăl s-au concentrat dintotdeauna să facă investiții care să le aducă ulterior rezultate bune din punct de vedere financiar. Perioada actuală este una bună pentru proprietarii magazinelor Dedeman, având în vedere că, recent, producătorul de ambalaje biodegradabile (deținut în proporție de 24% de cei doi români) a anunțat un raport de afaceri de 172 mil. lei și un profit net de 4,5 pentru anul anterior.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: O nouă lovitură imobiliară dată de proprietarii Dedeman. Este cea mai mare tranzacție a ultimilor ani din România