- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Furt de sute de mii de euro dintr-o locuință din România. Banii erau ținuți într-un seif. Poliția a deschis un dosar penal

26 Aug, 18:24 • Lupu Alexandra
Un nou seif plin cu sute de mii de euro a fost furat dintr-o locuință din România. Făptașii sunt căutați de poliție de două zile.
Furt de sute de mii de euro dintr-o locuință din România. Banii erau ținuți într-un seif. Poliția a deschis un dosar penal

Un nou seif plin cu sute de mii de euro a fost furat dintr-o locuință. Poliţiştii din judeţul Maramureş au informat că a fost deschis un dosar penal și fac verificări în această situație, informează ziare.com.

Un nou seif plin cu sute de mii de euro, furat dintr-o locuință

Poliţiştii din judeţul Maramureş anunţă că au deschis un dosar penal şi fac verificări după ce un bărbat a sesizat telefonic faptul că din locuinţă i-au fost furate două sume uriașe de bani. Reclamația păgubitului arată că persoanele neindetificate au sustras 118.250 de euro şi 124.300 de lei din seiful pe care îl avea în propria locuință. Furtul a fost sesizat telefonic în cursul zilei de joi, 23 august, arată datele publicate de oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

Citește și despre: Turiști români prădați la hotel în Grecia. Noua metodă de furt în vacanță

„La data de 23 august a.c., poliţiştii din Şomcuta Mare au fost sesizaţi telefonic de către un bărbat de 44 de ani din oraş, cu privire la faptul că, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuinţa acestuia şi ar fi sustras 118.250 de euro şi 124.300 de lei.

Având în vedere cele sesizate, la faţa locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, formată din poliţiştii din Şomcuta Mare, ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi un tehnician criminalist, în vederea efectuării de investigaţii”, anunţă IPJ Maramureş.

Seif
Seif

Cercetările au loc în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea infracţiunii de furt. Cazul nu este unul izolat. În cursul acestui an, o româncă a fost furată de 500.000 de euro. Banii erau ținuți tot într-un seif, într-un apartament din sectorul 6 din Capitală. Românca era plecată în Olanda în momentul în care a avut loc jaful. Informațiile arată că hoții au acționat la pont, informează antena3.ro.

„Pe 11 aprilie 2023, politiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Dâmbovița, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 3 noiembrie 2022, polițiștii Secției 25 au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns într-un apartament, din Sectorul 6, de unde ar fi sustras un seif ce conținea aproximativ 500.000 de euro. În urma perchezițiilor au fost identificate 2 persoane bănuite de săvârșirea faptei, urmând ca acestea să fie conduse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Vezi și: Cum să furi un milion de euro, varianta din Câmpina! Hoţii i-au bătut crunt şi le-au luat banii