- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gabriela Firea nu stă pe gânduri: își va anunța demisia, dacă se demonstrează că este implicată în scandalul azilelor. „Vinovații trebuie să plătească”

06 Jul, 23:34 • Lupu Alexandra
Gabriela Firea este decisă să demisioneze, dacă se va demonstra că este implicată în scandalul azilelor. Ea acuză că se dorește scoaterea ei din politică.
Gabriela Firea nu stă pe gânduri: își va anunța demisia, dacă se demonstrează că este implicată în scandalul azilelor. „Vinovații trebuie să plătească”

Gabriela Firea a reacționat fără să stea pe gânduri, după ce a fost acuzată că ar fi responsabilă indirect de ororile petrecute la azilele din Ilfov. Ministrul Familiei susține că se dorește scoaterea ei din politică, informează romaniatv.net.

Gabriela Firea, decisă să-și anunțe demisia

Gabriela Firea tună și fulgeră. Ministrul Familiei a informat că își va anunța demisia, dacă se demonstrează că este implicată în scandalul azilelor. Ea afirmă că întreaga poveste este o campanie condusă de USR împotriva sa. Dacă se demonstrează că este vinovată și implicată în vreun fel sau altul în scandalul azilelor, Gabriela Firea este decisă să plece din fruntea Guvernului, alături de soțul ei, Florentin Pandele, de la Primăria Voluntari. Ministrul Familiei a afirma că este groaznic ce s-a întâmplat în azilele din România și susține că își dorește, în calitate de cetățean, ca ancheta să se extindă în toate căminele de bătrâni.

Te-ar putea interesa și: Gabriela Firea, prima reacţie în scandalul azilelor horror din Ilfov. „Se încearcă scoaterea mea din cursa pentru Primăria Capitalei” VIDEO

„După cum știți acum două luni vindeam copiii României, acum decimez bătrânii României. Este groaznic ceea ce s-a întâmplat în azilele din România.

Îmi doresc în calitate de cetățean, nu în calitate de ministru, ca această anchetă să continue în toate căminele de bătrâni și în toate centrele pentru persoanele cu dizabilități din întreaga țară. Campania mediatică s-a focusat pe Voluntari și pe Ilfov, pe persoana mea și a soțului meu.

Trebuie să fim corecți cu tot ceea ce se întâmplă în aceste centre în țară. Vinovații trebuie să plătească fiecare pentru cât a greșit și cât a încălcat legea. Nu apăr și nu am apărat vreodată vreo persoană, indiferent dacă mi-ar fi apropiată, dacă a încălcat vreo lege sau dacă a făcut vreun rău cuiva.

Nu putem apăra ca oameni lipsa de îngrijire, lipsa de compasiune, lipsa de alimentație potrivită, de medicamente, de grijă pur și simplu, față de orice persoană, nu numai față de una bătrână și neajutorată și lăsată în grija unui cămin privat care are contracte cu statul”, declară Gabriela Firea, în exclusivitate la Romania TV.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea a precizat că nu are în atribuții licențierea sau controlul căminelor de bătrâni sau al centrelor pentru persoanele cu dizabilități. Ea afirmă că nu putea da buzna în centrele din țară să vadă care este situația.

„Am ajuns în acest în acest scandal pur și simplu dusă de un site, care cât am fost primar s-a exprimat împotriva mea și promovând toate minciunile USR-ului.

Dacă erau corecți realizau o anchetă cu adevărul gol-goluț, nu cu minciuni, nu cu scorneli care nu au nicio legătură cu realitatea. Ministrul Familiei nu are în atribuțiile sale licențierea sau controlul căminelor de bătrâni sau al centrelor pentru persoanele cu diziabilități. Ministrul Familiei nu putea să dea buzna în centrele din țară să vadă care este situația.

Primarul orașului Voluntari nu are atribuții în a controla, aviza, licenția, verifica în lipsa unor reclamații din partea cetățenilor anumite centre private. Subliniez private, chiar dacă au anumite contracte cu statul.

Primăria Voluntari nu a avut beneficiari în aceste centre private. Colega mea Ligia a fost pentru câteva luni a unei fundații, asociații, care ulterior a amenajat un cămin. Ea și-a dat demisia din acea asociație când a venit la Ministerul Familiei. Nu a fost angajată a centrului, nu a avut nici funcție de conducere. Nu a avut nicio legătură”, declară ministrul Familiei.

Citește și despre: Noi ajutoare financiare pentru familiile cu copii. Gabriela Firea: Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație