- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gabriela Firea, plată de jumătate de milion de euro chirie pentru un sediu. Factura este plătită cu banii din bugetul public

13 Feb, 14:54 • Stefan Simion
Gabriela Firea a închiriat un etaj întreg pentru Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pentru care plătește jumătate de milion de euro. Banii vin de la bugetul public!
Gabriela Firea, plată de jumătate de milion de euro chirie pentru un sediu. Factura este plătită cu banii din bugetul public

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, a închiriat un etaj întreg pentru desfășurarea activității, chiar la World Trade Center București, lângă Romexpo, citează stiripesurse.ro. Factura este plătită din banii de la bugetul public, iar suma este una colosală.

2.495,26 metri pătrați este suprafața locului închiriat de Gabriela Firea. Înainte de a semna contractul pentru spațiul de lângă Romexpo, fostul primar al Capitalei a refuzat mai multe variante de la stat, prezentate de RA-APPS. Sediul ales de Firea, în cele din urmă, include o taxă suplimentară pentru fiecare loc de parcare rezervat.

Gabriela Firea plătește chiria sediului din banii de la stat

32.000 de euro plus TVA este suma pe care Firea o plătește în fiecare lună pentru sediul închiriat în clădirea World Trade Center. Suprafața spațiului este de 2.495,26 metri pătrați și este locul în care Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse își desfășoară activitatea.

Firea nu s-a jucat atunci când a ales sediul. Pe lângă suma considerabilă a chiriei lunare, se adaugă și banii de parcare, mai exact, 60 de euro (fără TVA) pentru fiecare mașină care ocupă un loc. Fostul primar general al Capitalei a refuzat toate propunerile făcute de RA-APPS, spunând că variantele prezentate nu ofereau instituției spațiul adecvat de care avea nevoie.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Vezi și: Copilăria românilor, umbrită de sărăcie! Firea: „Aproape 40 la sută dintre copiii României sunt în situații dificile de sărăcie”

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a solicitat imediat după momentul înființării un sediu potrivit pentru desfășurarea activității în condiții optime. Din păcate, Secretariatul General al Guvernului și RA-APPS nu au putut identifica o locație aflată în administrarea statului care să corespundă.

Din acest motiv, recomandarea a fost închirierea unui spațiu adecvat de pe piața publică. Menționăm că până la închirierea sediului din Piața Montreal nr. 10, Ministerul a funcționat cu greu în două locații diferite puse la dispoziție în baza unui contract cu RA-APPS”, menționează responsabilii Ministerului.

Fără să stea pe gânduri, Firea s-a orientat către piața privată. Costurile pentru angajații ministerului și plățile aferente chiriei sunt asigurate din banii de la bugetul public.

„Cheltuielile de personal ale Ministerului Tineretului și Egalităţii de Șanse sunt suportate integral de la Bugetul de Stat. Cele 284 de posturi finanțate din venituri proprii și subvenții sunt posturile Caselor de Cultură și a Complexului Cultural Tei. Cu toate că acestea încasează și venituri proprii, cheltuielile de personal sunt asigurate din subvenții primite de la Bugetul de Stat”, susțin reprezentanții Ministerului.

Citește și: Gabriela Firea, audiată în Dosarul „10 August”. Oficialul PSD era primar al Bucureștiului în 2018

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult